• Dmitri Rogozin i-a trimis un șrapnel președintelui francez și a denunțat „responsabilitatea Franței pentru crime de război” în conflictul ucrainean.
  • Dimitri Rogozin a fost rănit pe 21 decembrie în Donețkul ocupat de Rusia, în timpul bombardamentului asupra unui hotelul. Acesta și-ar fi sărbătorit ziua de naștere acolo.
  • Rogozin a fost spitalizat cu o rană penetrantă: după cum a relatat presa, un fragment metalic de 8×6 milimetri a intrat deasupra omoplatului drept, în apropierea coloanei vertebrale. Ulterior, Rogozin a fost transferat la un spital din Moscova și a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Dmitri Rogozine, fostul șef al agenției spațiale ruse Roscosmos, care a fost rănit într-un atac ucrainean asupra Donețkului, a declarat că a trimis o bucată de șrapnel extrasă de chirurgi” ambasadorului francez în Rusia pentru a fi transmisă lui Emmanuel Macron, relatează mass media internațională.

Captură foto – Telegram

Într-un mesaj postat pe Telegram de agenția de presă RIA, el a denunțat ,,responsabilitatea pentru crimele de război ale Franței, Statelor Unite, Marii Britanii, Germaniei și altor țări NATO în Donbass” .

Revocat din funcție în iulie

Dmitri Rogozin, care a fost demis din funcția de șef al Roscosmos în iulie și care în prezent conduce un grup de consilieri militari care asistă forțele separatiste din Ucraina, a fost lovit miercuri, 21 decembrie, în timp ce se afla într-un hotel din Donețk.

Recomandări

POPOVICI SE CALIFICĂ ÎN FINALĂ
REZULTATE FINALE LA EUROPARLAMENTARE
TINERII ROMÂNI NU CONTINUĂ STUDIILE
IORDĂNESCU INTRĂ ÎN TOP 10
UNDE MERGI ÎN VACANȚĂ?
CUM LUCREAZA ANGAJAȚII ROMÂNI?

Lovitura, care s-a soldat cu mai mulți morți și răniți, a fost efectuată „cu muniție de înaltă precizie, trasă probabil dintr-un camion echipat cu un sistem de artilerie francez Caesar” , a precizat Comitetul de anchetă rus, care se ocupă de principalele investigații.

În timp ce Dmitri Rogozin a declarat că incidentul a avut loc în timpul unei întâlniri de lucru” în restaurantul hotelului, postul public de televiziune rus Rossia 24 a precizat că fostul șef al Roscosmos își sărbătorea miercuri cea de-a 59-a aniversare cu invitați și muzicieni.