• Dmitri Rogozin i-a trimis un șrapnel președintelui francez și a denunțat „responsabilitatea Franței pentru crime de război” în conflictul ucrainean.
  • Dimitri Rogozin a fost rănit pe 21 decembrie în Donețkul ocupat de Rusia, în timpul bombardamentului asupra unui hotelul. Acesta și-ar fi sărbătorit ziua de naștere acolo.
  • Rogozin a fost spitalizat cu o rană penetrantă: după cum a relatat presa, un fragment metalic de 8×6 milimetri a intrat deasupra omoplatului drept, în apropierea coloanei vertebrale. Ulterior, Rogozin a fost transferat la un spital din Moscova și a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Dmitri Rogozine, fostul șef al agenției spațiale ruse Roscosmos, care a fost rănit într-un atac ucrainean asupra Donețkului, a declarat că a trimis o bucată de șrapnel extrasă de chirurgi” ambasadorului francez în Rusia pentru a fi transmisă lui Emmanuel Macron, relatează mass media internațională.

Captură foto – Telegram

Într-un mesaj postat pe Telegram de agenția de presă RIA, el a denunțat ,,responsabilitatea pentru crimele de război ale Franței, Statelor Unite, Marii Britanii, Germaniei și altor țări NATO în Donbass” .

Revocat din funcție în iulie

Dmitri Rogozin, care a fost demis din funcția de șef al Roscosmos în iulie și care în prezent conduce un grup de consilieri militari care asistă forțele separatiste din Ucraina, a fost lovit miercuri, 21 decembrie, în timp ce se afla într-un hotel din Donețk.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Lovitura, care s-a soldat cu mai mulți morți și răniți, a fost efectuată „cu muniție de înaltă precizie, trasă probabil dintr-un camion echipat cu un sistem de artilerie francez Caesar” , a precizat Comitetul de anchetă rus, care se ocupă de principalele investigații.

În timp ce Dmitri Rogozin a declarat că incidentul a avut loc în timpul unei întâlniri de lucru” în restaurantul hotelului, postul public de televiziune rus Rossia 24 a precizat că fostul șef al Roscosmos își sărbătorea miercuri cea de-a 59-a aniversare cu invitați și muzicieni.