Fostul șef al agenției spațiale ruse, Dmitri Rogozin, îi trimite șrapnele lui Emmanuel Macron

8142825 17.03.2022 Russian State Space Corporation Roscosmos Director General Dmitry Rogozin attends a meeting of the State Commission ahead of the launch of the Soyuz MS-21 spacecraft, at the Baikonur Cosmodrome, Kazakhstan. The launch of the Soyuz MS-21 spacecraft from the Baikonur Cosmodrome to the ISS is scheduled for March 18, 2022. It should become the first ship to dock with the new Prichal (Berth) Russian module. Sergey Savastjanov / POOL

Dmitri Rogozine, fostul șef al agenției spațiale ruse Roscosmos, care a fost rănit într-un atac ucrainean asupra Donețkului, a declarat că a trimis o bucată de șrapnel extrasă de chirurgi” ambasadorului francez în Rusia pentru a fi transmisă lui Emmanuel Macron, relatează mass media internațională.

Captură foto – Telegram

Într-un mesaj postat pe Telegram de agenția de presă RIA, el a denunțat ,,responsabilitatea pentru crimele de război ale Franței, Statelor Unite, Marii Britanii, Germaniei și altor țări NATO în Donbass” .

Revocat din funcție în iulie

Dmitri Rogozin, care a fost demis din funcția de șef al Roscosmos în iulie și care în prezent conduce un grup de consilieri militari care asistă forțele separatiste din Ucraina, a fost lovit miercuri, 21 decembrie, în timp ce se afla într-un hotel din Donețk.

Lovitura, care s-a soldat cu mai mulți morți și răniți, a fost efectuată „cu muniție de înaltă precizie, trasă probabil dintr-un camion echipat cu un sistem de artilerie francez Caesar” , a precizat Comitetul de anchetă rus, care se ocupă de principalele investigații.

În timp ce Dmitri Rogozin a declarat că incidentul a avut loc în timpul unei întâlniri de lucru” în restaurantul hotelului, postul public de televiziune rus Rossia 24 a precizat că fostul șef al Roscosmos își sărbătorea miercuri cea de-a 59-a aniversare cu invitați și muzicieni.

© 2024 Aleph News