• Mike Pence nu va fi niciodată de acord cu Donald Trump pe tema asaltului la Capitoliu
  • Șase oameni au murit în timpul atacului sau în zilele următoare
  • Donald Trump susține în continuare că violențele au fost provocate de frauda la alegeri

La șase luni luni de la asaltul asupra Capitoliului, momentul încă bântuie Partidul Republican. Tabăra soft recunoaște că așa ceva nu trebuia să se întâmple niciodată, dar și că Donald Trump a fost vinovat de incitarea mulțimii prin acuzațiile de fraudă electorală.

Fostul vicepreședinte Mike Pence spune că nu are cum să îl apere pe Trump

„Am vorbit cu președintele Trump de multe ori după ce ni s-a încheiat mandatul și nu știu dacă vom avea vreodată aceeași părere despre acea zi. Data de 6 ianuarie a fost o zi neagră în istoria Capitoliului din Statele Unite”, a afirmat Mike Pence.

Asaltul asupra Capitoliului a produs o ruptură în partidul Republican. O parte dintre critici au fost însă izolați sau dați afară din funcții cheie. Lui Pence i s-au alăturat zeci de deputați republicani din Congres.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Ei au votat în sprijinul unei anchete pe tema evenimentelor din 6 ianuarie. Procesul a fost blocat în Senat după ce democrații nu au convins 10 republicani să li se alăture.

Un senator republican nu are nicio scuză să nu voteze în favoarea anchetei decât dacă nu vrea să afle adevărul. Pentru prima dată în istoria țării, am avut o rebeliune și nu știu de ce nu ai vrea să afli ce s-a întâmplat, a declarat senatorul democrat Joe Manchin.