• Tricoul Ucrainei pentru Euro 2020 are harta ţării desenată, care include şi peninsula Crimeea
  • Rusia a anexat Crimeea în 2014 şi o consideră parte a teritoriului său
  • Politicianul Dmitry Svishchev a numit tricoul „total inadecvat” şi a cerut ca UEFA să ia măsuri

Noul echipament al Ucrainei a provocat furia Moscovei, relatează BBC. Tricoul de „acasă” al naţionalei Ucrainei are desenat pe el o hartă în care apare şi Crimeea, anexată de Rusia.

Tricoul este cel pe care jucătorii antrenaţi de Andrei Şevcenko îl vor purta la Campionatul European. Din design-ul echipamentului face parte o hartă a Ucrainei, care include şi Crimeea şi sloganul „Glorie Ucrainei”.

Captură foto: Echipa naţională de fotbal a Ucrainei

Rusia a anexat peninsula Crimeea în 2014 şi o consideră parte a teritoriului său, ceea ce nu este recunoscut la nivel internaţional.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Sloganul de pe tricou – „Glorie Ucrainei” – este un cântec patriotic, folosit la manifestarile din 2014, împotriva preşedintelui pro-rus, Viktor Ianukovici.

„Credem că tricoul le va da putere jucătorilor, pentru că vor lupta pentru toată Ucraina”, a declarat Andrei Pavelko, şeful federaţiei de fotbal.

Reacţia Rusiei

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zakharova, a criticat echipamentul, spunând că echipa de fotbal a „a ataşat teritoriul Ucrainei la Crimeea Rusiei”, creând „iluzia imposibilului”.

Politicianul Dmitry Svishchev a numit tricoul „total inadecvat” şi a cerut ca UEFA să ia măsuri.