• Greta Thunberg este „extrem de recunoscătoare și privilegiată” pentru vaccinul Covid.
  • Ea le-a spus oamenilor că nu ar trebui să ezite să faca vaccinul atunci când li se oferă.
  • Greta Thnunberg: Nimeni nu este în siguranță până când toată lumea nu este în siguranță.

Greta Thunberg s-a declarat „extrem de recunoscătoare și privilegiată” pentru vaccinul Covid. Ea le-a spus oamenilor că nu ar trebui să ezite să faca vaccinul atunci când li se oferă. Activista suedeză pentru mediu în vârstă de 18 ani a distribuit o fotografie cu ea însăși pe Twitter, în care poartă o masca cu imprimeu de vulpe, cu un pansament pe braț, potrivit irishnews.com.

Ea a scris: „Astăzi am primit prima doză de vaccin COVID-19. Sunt extrem de recunoscătoare și privilegiată să pot trăi într-o parte a lumii în care pot să mă vaccinez deja”.

„Distribuția vaccinurilor în întreaga lume este extrem de inegală”

Potrivit New York Times, „84 la sută din vaccinurile inoculate nivel mondial au fost administrate în țările cu venituri mari și medii superioare. Doar 0,3 la sută din doze au fost administrate în țările cu venituri mici. ”

„Nimeni nu este în siguranță până când toată lumea nu este în siguranță. Dar când vi se oferă un vaccin, nu ezita. Salvează vieți.

Thunberg face parte dintre tinerii celebri care îi încurajează pe alții să obțină vaccinul atunci când li se oferă.

Cântăreața Olivia Rodrigo, în vârstă de 18 ani, a vizitat Casa Albă la începutul acestui luni pentru a discuta despre vaccinarea tinerilor cu președintele Joe Biden și le-a spus fanilor că vaccinarea este cel mai important lucru pe care îl pot face față pentru cei dragi.

Vedete, printre care David Beckham, Olivia Colman și Billie Eilish, au scris liderilor mondiali solicitând distribuirea vaccinurilor coronavirus excedentare în țările mai sărace.

Într-o scrisoare deschisă publicată înaintea summitului G7 din iunie, ambasadorii Unicef ​​au avertizat că, fără a asigura furnizarea „corectă și echitabilă” de vaccinuri la nivel internațional, lumea va continua să fie expusă riscului viitoarelor mutații ale virusului.