FOTO. Britanicii, revoltați de o caricatură controversată în revista Charlie Hebdo. Meghan Markle şi regina Elisabeta a II-a, ironizate de publicația franceză

  • Charlie Hebdo a asemănat-o pe Regină cu polițistul care l-a ucis pe George Floyd.
  • Caricatura i-a înfuriat pe susținătorii monarhiei, dar și activiștii pentru egalitate rasială.
  • Popularitatea ducilor de Sussex este la un minim istoric în Marea Britanie.

O nouă primă pagină din Charlie Hebdo care provoacă imense controverse. De data asta, săptămânalul francez a publicat o caricatură în care le aseamănă pe Meghan Markle și regina Elisabeta a doua cu George Floyd și polițistul Derek Chauvin.

Acest desen nu forțează limitele, nu face pe nimeni să râdă și nici nu se opune rasismului. Doar înjosește problema și aduce o insultă, pentru ambele tabere”, a declarat Halima Begum, CEO think tank pentru egalitatea rasială.

Popularitatea ducilor de Sussex, în scădere

„Chiar ieri, Harry și Meghan au anunțat că vor face donații unor fundații caritabile care se ocupă cu problema egalității rasiale și a problemelor mintale în presă. Acest lucru este văzut ca o confirmare a angajamentului lor față de aceste cauze, despre care au vorbit mult în ultima perioadă. Chiar și așa, după publicarea interviului, popularitatea lor a scăzut la un minim istoric în rândul englezilor, potrivit unui studiu”, a transmis Ștefan Ionescu, corespondent Aleph News.