• După vizita în Japonia cu o altă aeronavă de lux, președintele a plecat vineri într-o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite
  • Pentru cea mai recentă călătorie, Iohannis a ales un avion de mai mici dimensiuni față de data trecută, un Gulfstream G550, de asemenea cu dotări de lux.
  • Președintele României va efectua, în perioada 18-21 martie 2023, o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, la invitația omologului său arab.

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 18-21 martie 2023, o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, la invitația omologului său arab, Șeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan, a anunțat Administrația Prezidențială.

Administrația prezidențială a inchiriat un avion Gulfstream G550. Avionul folosit pentru această deplasare este închiriat tot de la compania luxemburgheză Global Jet și are o capacitate de transport de 13 pasageri, a scris Boarding Pass, un site dedicat ştirilor din domeniul aviaţiei, pe Facebook. Cel puțin la dus, zborul va fi efectuat fără escală.

Sursă foto- Boarding Pass

Administrația Prezidențială nu a făcut publice costurile pentru închirierea aeronavei, în baza unor hotărâri de guvern la rândul lor secrete.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC


Sursă foto- Boarding Pass

Sursă foto- Boarding Pass

Vizita are obiectivul de aprofundare a dialogului politico-diplomatic dintre cele două țări. a anunțat Administrația Prezidențială. În timpul vizitei, care este prima în Emirate după 20 de ani, vor fi semnate mai multe documente bilaterale de către miniștri români de resort și oficiali în domeniul energiei, domeniul securității cibernetice și al educației.

Klaus Iohannis a mers săptămâna trecută în vizita oficială în Japonia la bordul unui alt avion privat de lux, închiriat. Este vorba despre un Boeing 737 care aparține companiei Global Jet. Acesta este încadrat la categoria VIP și poate găzdui până 19 pasageri.

Citește și: