FOTO. Familii izolate după ce viitura a rupt un podeț din județul Neamț

Sursa foto: ISU Neamț
  • Șapte persoane, între care o femeie de 80 de ani și un bebeluș, sunt izolate, duminică, într-o localitate din comuna Piatra Șoimului.
  • ISU Neamț s-a deplasat la fața locului cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime.
  • Misiunea pompierilor a fost una extrem de periculoasă, deoarece deplasarea peste pârâu s-a făcut pe sub o linie electrică de medie tensiune.

Șapte persoane, între care o femeie de 80 de ani și un bebeluș, sunt izolate, duminică, într-o localitate din comuna Piatra Șoimului, județul Neamț, după ce podețul de lemn de peste pârâul Iapa s-a rupt, în urma inundațiilor.

Potrivit ISU Neamț, inundațiile din localitatea Negulești din comuna Piatra Șoimului, au făcut ca podețul din lemn, peste pârâul Iapa, să se rupă.

Șapte persoane, dintre care o persoană de 80 de ani și un bebeluș, au rămas izolate, de sâmbătă noaptea, dar nu au solicitat asistență medicală.

„ISU Neamț s-a deplasat la fața locului cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială complexă pentru intervenție și un autoturism de serviciu. La locul evenimentului se aflau primarul comunei și membri din cadrul SVSU Piatra Șoimului. Pompierii, cu ajutorul autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, au trecut pe malul drept al pârâului Iapa și au dus pâine și lapte praf. Toate persoanele izolate au refuzat evacuarea din gospodării”, au transmis, duminică dimineața, reprezentanții ISU Neamț.