• Englezii au făcut cozi la un supermarket de la 5:50 dimineața, în încercarea de a face provizii de produse alimentare festive înainte de Crăciun.
  • Franța a închis ieri frontierele călătorilor din Marea Britanie, inclusiv transportatorilor, provocând temeri legate de lanțurile de aprovizionare cu alimente. 
  • Reprezentanții magazinelor au avertizat că interdicția va întrerupe liniile de aprovizionare și ar putea împiedica livrarea de provizii pentru masa de sărbători.
  • Supermarketurile au avertizat că anumite articole, cum ar fi broccoli, salată și citrice, ar putea lipsi de pe stoc.

Britanicii au început să facă cozi la supermarketuri de la 5:50 dimineața, în timp ce se grăbeau să cumpere alimente înainte de Crăciun, de teamă că vor rămâne fără mâncare.

Franța a închis granițele transportatorilor din Marea Britanie de la ora 23:00, în contextul răspândirea noii mutații a virusului SARS-CoV-2, scrie Daily Mail.

Reprezentanții industriei au avertizat că interdicția Franței asupra camioanelor britanice ar putea opri transportatorii să aducă provizii vitale pentru masa de sărbători.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Printre produsele care sunt la cea mai mare căutare se numără salata, citricele, broccoli și conopida, care sunt de obicei importate de pe continent în această perioadă a anului, au spus experții din industrie.  

Au existat, de asemenea, îngrijorări că mărfurile perisabile ar putea fi lăsate să se altereze în camioane, deoarece haosul de la frontieră a dus la cozi suplimentare de camioane. 

Sursă foto: Profimedia
Sursă foto: Profimedia
Sursă foto: Profimedia
Sursă foto: Profimedia
Sursă foto: Profimedia
Sursă foto: Profimedia
Sursă foto: Profimedia