FOTO. Muniție de război descoperită din întâmplare într-un sat din județul Iași

Sursă Foto: Facebook/ISU Iași
  • Sute de elemente de muniție din timpul conflictelor armate au fost descoperite într-un sat din județul Iași
  • Proiectilele și focoasele au fost ridicate, dar misiunea de asanare va continua și zilele următoare
  • Până în prezent au fost descoperite 553 de proiectile explozive de calibru 76 de mm, un proiectil perforant de calibru 47 de mm și 3 focoase

Sute de elemente de muniție din timpul conflictelor armate au fost descoperite într-un sat din județul Iași. Proiectilele și focoasele au fost ridicate, dar misiunea de asanare va continua și zilele următoare deoarece în zonă ar putea fi și alte elemente de muniție.

Potrivit ISU Iași, echipajul pirotehnic a intervenit în localitatea Valea Ursului, comuna Miroslava, pentru asanarea unei suprafețe de teren, unde au fost descoperite cantități însemnate de muniție de război.

Misiunea a început luni și până în prezent au fost descoperite 553 de proiectile explozive de calibru 76 de mm, un proiectil perforant de calibru 47 de mm și 3 focoase.

Câteva elemente de muniție au fost scoase la suprafață în urma unor lucrări de excavare, iar persoanele care le-au observat au întrerupt activitatea până la sosirea pompierilor, sunând la numărul de urgență 112.

În zonă se fac lucrări pentru extinderea conductei de gaz, iar pirotehniștii au asanat o suprafață mare de teren.

La locul descoperirii elementelor de muniție, pirotehnicienii au asanat întreaga suprafață a lucrărilor de extindere a conductei de gaz.

Elementele de muniție au fost ridicate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare. Misiunea de asanare va continua și în zilele următoare.