• CNN: Rusia ar putea pregăti un alt test al rachetei de croazieră cu propulsie nucleară.
  • Imaginile din satelit au fost surprinse de compania comercială Capella Space.
  • CIA a refuzat să comenteze, iar Pentagonul și Ministerul Apărării din Rusia nu au răspuns solicitărilor CNN.

Mai multe imagini din satelit obținute de CNN arată că Rusia ar putea pregăti un alt test al rachetei de croazieră cu propulsie nucleară, cunoscută sub numele de „Skyfall” – o armă controversată care este concepută pentru a învinge sistemele de apărare ale SUA.

Imaginile care au fost surprinse pe 16 august de compania comercială de imagini prin satelit Capella Space, oferă „indicii puternice că Rusia se pregătea să testeze o rachetă de croazieră cu propulsie nucleară” la un centru de lansare situat în apropierea Cercului Polar polar.

CIA a refuzat să comenteze, iar Pentagonul și Ministerul Apărării din Rusia nu au răspuns solicitărilor CNN.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Folosirea unui reactor nuclear ar oferi, în principiu, rachetei de croazieră o rază de acțiune nelimitată pentru a zbura sub și în jurul radarelor americane de apărare antirachetă”, a declarat cercetătorul Jeffrey Lewis, expert în arme la Middlebury Institute, care a analizat imaginile.

Totodată, Lewis susține că există „întrebări substanțiale cu privire la faptul că sistemul poate fi pus în funcțiune cu succes, fără a vorbi despre amenințarea pe care o poate pune testarea acestui sistem asupra mediului și sănătății umane”.

Potrivit expertului american, riscurile pe care le implică folosirea armei i-au determinat pe experți să numească racheta „Cernobîlul zburător”.