FOTO: Oamenii, îndemnați „să nu urineze spre Rusia”, la granița cu Norvegia

Semn surprinzător la granița dintre Norvegia și Rusia: FOTO: Twitter/Thomas Nilsen
  • Semnul „Nu urinați spre Rusia” apare la granița cu Norvegia.
  • Semnul mai spune oamenii vor fi pasibili de o amendă consistentă.
  • Anunțul a fost plasat pe malul râului Jakobselva, care separă Norvegia de Rusia.

Un panou pe care scrie „Nu urinați spre Rusia” a fost plasat într-un loc turistic popular din nord-estul Norvegiei, transmite Euronews.

Scris în limba engleză, noul semn le ordonă oamenilor „să nu urineze în direcția Rusiei”, în caz contrar vor fi sancționați cu o amendă consistentă. Insultarea Rusiei urinând spre granița cu această țară îi poate costa pe turiști și localnici deopotrivă de la 3.000 de coroane în sus (circa 300 euro). Polițiștii de frontieră militari norvegieni supraveghează cu deosebită atenție zona, prin intermediul camerelor de supraveghere.

Anunțul a fost plasat pe malul râului Jakobselva, care separă Norvegia de Rusia.

Comisarul norvegian de frontieră, Jens-Arne Høilund, a confirmat informațiile potrivit cărora un semn a apărut în apropierea satului Grense Jakobselv.

„Semnul a fost probabil pus acolo de oameni bine intenționați, pentru a-i avertiza pe cei care trec prin zonă împotriva unui comportament ofensator”, a declarat Høilund într-o declarație pentru AFP.

Rusia nu se simte ofensată

Conform legislației norvegiene, este ilegal săvârșirea unui „comportament ofensator la frontieră, îndreptat împotriva statului vecin sau a autorităților acestuia”, cu o amendă pe măsura faptei.

„Urinatul în natură nu este neapărat ofensator, dar depinde de punctul de vedere”, a adăugat Høilund. „Aici intră sub incidența legii care interzice comportamentul ofensator la frontieră”.

Comisarul a adăugat că autoritățile ruse nu s-au plâns niciodată de nimic din ceea ce avertizează semnul.

Presa norvegiană a relatat anterior incidente în care cetățenii au fost amendați sau opriți de polițiștii de frontieră pentru că au trecut ilegal frontiera de 198 de kilometri sau au aruncat cu pietre peste râul Jakobselva spre Rusia.