• Baronul Samuel von Brukenthal s-a născut în 26 iulie 1721, dar a decedat în 1803.
  • Gafa ministrului Muncii nu a trecut neobservată de mai mulți utilizatori ai platformei de socializare.
  • Ulterior, Raluca Turcan a șters urarea adresată baronului și a păstrat doar prima parte a textului.

UPDATE. Raluca Turcan, explicații referitoare la urarea de „La mulți ani”

Spunem „La Mulți Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie, suntem mândri de moștenirea lăsată, își explică Raluca Turcan urarea de „La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal, care a murit cu peste 200 de ani în urmă.

Raluca Turcan scrie pe Facebook că face precizările cu întârziere pentru că a fost „blocată” într-o întâlnire la Constanța.

„Nu mi-am putut imagina interpretările de pe pagina de Facebook. Acesta este mesajul meu pentru oamenii de bună-credință care vor să îl citească. Așadar, spunem <La Mulți Ani, Mihai Eminescu> în fiecare an de 15 ianuarie. Suntem mândri de moștenirea lăsată nouă, tuturor, prin geniul creator al lui Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului românesc. Prin acel <La Mulți Ani> de 15 ianuarie marcăm în fiecare an ziua de naștere a marelui poet. Similar, astăzi, 26 iulie 2021, marcăm 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. La nivel local, moștenirea culturală lăsată de Samuel von Brukenthal va dăinui și ea reprezintă și va continua să reprezinte un motiv de mândrie pentru Sibiu, pentru sibieni și pentru toți oamenii educați din România. Samuel von Brukenthal este, așadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie”, scrie Turcan.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Ea îi îndeamnă pe cei care vor „să îl descopere” pe Samuel von Brukenthal să înceapă la muzeul cu același nume, „imaginat chiar de Samuel von Brukenthal, muzeul se află în Piața Mare și va fi deschis de miercuri, de la 9.00. PS: cât despre baronii PSD cu 4 clase și doctorate furate și care acum simt din nou nevoia să se dea deștepți, să nu se panicheze, că vor avea și ei muzeul lor: Muzeul Jilava! Lor, <La Mulți Ani> cu executare!”.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a scris, luni, un mesaj în care îi urează „La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal, care s-a născut în 26 iulie 1721, dar care a decedat în 1803.

Sursa: Facebook Raluca Trucan

Gafa ministrului Muncii nu a trecut neobservată de mai mulți utilizatori ai platformei de socializare.

Va multumesc că ati eliminat sintagma „La mulți ani!” Nutresc speranța ca până ajungeți la vârsta de 70 de ani (vârsta limita de pensionare pe care vi-o autopropuneți) să învățați să vă exprimați în limba română!”, a scris o persoană.

„La mulț an la domnu’ Brukenthal! Să-i dea Dumnezeu sanatate si putere dă munca! Rezpekt!”, a scris altcineva.

„Raluca, vezi ca poimaine e Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei. La multi ani, Luptă împotriva Hepatitei! Sa fii sanatoasa!”, a adăugat alt utilizator al Facebook-ului.

Ulterior, Raluca Turcan a șters urarea adresată baronului și a păstrat doar prima parte a textului.

„Astăzi istoria consemnează nașterea baronului Samuel von Brukenthal. Un sibian care zi de zi ne este exemplu. Un om înaintea vremurilor sale, un adevărat om al Luminilor, baronul Brukenthal ne-a lăsat o moștenire impresionantă. A lăsat Sibiului, a lăsat României, a lăsat Europei. Brukenthal, revenit de la Viena, a deschis unul dintre primele muzee ale lumii, a lăsat o impresionantă colecție de artă și o bibliotecă monumentală. Tot el ne-a dat lecția cultivării mediului intelectual. El a creat o adevărată oază culturală în Sibiul finalului de secol XVIII. Samuel von Brukenthal este o bornă pentru cultura și societatea României”, a notat ministrul Muncii.