Zeci de refugiați afgani evacuați din Afganistan de celula de criză de la MAE au ajuns, joi seară, în București, la bordul unui avion TAROM.

O parte din cetățenii afgani care au fost evacuați din Afganistan în urma demersurilor Celulei de criză interinstituționale convocate la data de 13 august și coordonate de ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a sosit în România la bordul unei aeronave TAROM.

Aeronava a aterizat la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Cetățenii afgani care au ajuns în România au fost întâmpinați de ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, și secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, chestor general de poliție Bogdan Despescu.

La începutul lunii septembrie, 80 de cetăţeni afgani au fost evacuaţi din Afganistan de reprezentanţii statului român. Pe cale terestră, ei au ajuns în Pakistan. Cei 80 de cetăţeni afgani sunt foşti colaboratori ai trupelor române în teatrul de operaţiuni din Afganistan, studenţi cu burse în România, precum şi alte categorii vulnerabile.