FOTO ȘI VIDEO. O presupusă luare de ostatici în clădirea Ubisoft din Montreal. Polițiștii au evacuat persoanele, iar totul s-a dovedit a fi o alarmă falsă

Ostatici Montreal Sursa foto: Twitter
  • Presupusă luare de ostatici în clădirea Ubisoft din Montreal
  • Poliția a împânzit străzile din jurul clădirii
  • Polițiștii au evacuat persoanele din clădire

UPDATE 1.30

Poliția a anunțat că nu a fost detectat niciun pericol, iar apelul privind presupusa luare de ostatici a fost fals.

UPDATE 23.15 – Un angajat Ubisoft a declarat că toți lucrătorii au primit un memo prin care li se cerea să se baricadeze. Poliția nu a confirmat încă dacă incidentul din Montreal a implicat luare de ostatici.

UPDATE 22.40 – Persoanele sunt evacuate din clădire.

UPDATE 22.00 – Nu a fost raportată nicio persoană rănită.

Poliția a împânzit bulevardul Saint-Laurent din Montreal, Canada după ce a fost raporat că un grup de suspecți a luat ostatici la un complex de clădiri unde compania de jocuri video Ubisoft își are birourile, relatează RT. Polițiștii ar fi ajuns la fața locului în urma unui apel la 911, numărul pentru urgențe.

Videoclipurile și fotografiile distribuite pe rețelele de socializare vineri după-amiază arătau străzile din jurul clădirii blocate de mașinile de poliție și ofițerii de poliție cu scuturi care mergeau pe trotuar.

Personalul Ubisoft se află pe acoperișul clădirii Ubisoft din Mile End. Nu este clar câți au fost luați ostatici.

Ubisoft Montreal lucrează prin telemuncă de când a început pandemia, ceea ce înseamnă că majoritatea angajaților muncesc în prezent de acasă. Aproximativ 4.000 de persoane lucrează în mod normal la birouri.