• Un tren de marfă al operatorului ROFERSPED a deraiat miercuri în zona orașului Fetești, pe magistrala București – Constanța.
  • Traficul feroviar este blocat, iar trenurile de pe această rută adună sute de minute de întârziere.

Actualizare 17:30. CFR a transmis un comunicat de presă cu privirea la deraierea trenului de marfă:

„Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că magistrala București – Constanța este blocată la intrare în stația CF Fetești, pe ambele sensuri de circulație, din cauza deraierii a cinci vagoane din compunerea unui tren de marfă, care aparține operatorului ROFERSPED.
 
Din compunerea trenului de marfă, care circula în relația Constanța Port – Lehliu, la ieșire din stația CF Fetești au deraiat 5 din cele 40 de vagoane ale garniturii, ambele fire de circulație fiind avariate în urma deraierii. 
 
Menționăm faptul că, pentru menținerea și asigurarea continuității circulației feroviare pe Magistrala București – Constanța, operatorii de transport feroviar de călători vor stabili rutele deviate pentru a menține operational traficul feroviar spre și dinspre Litoral.
 
Precizăm faptul că, CFR SA a trimis în teren echipele de intervenție pentru stabilirea soluțiilor necesare remedierii avariilor. De asemenea, conducerea companiei așteaptă evaluarea pagubelor și estimarea duratei lucrărilor. 
 
Vom reveni cu detalii imediat ce datele din teren vor creiona întregul tablou.
 
Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor spre și dinspre Litora, urmare producerii acestui eveniment, cu precizarea că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanții operatorului de marfă și va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe șină a vagoanelor și restabilirea circulației pe Magistrala 800.”

Știrea inițială:

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat miercuri că un tren de marfă a deraiat pe magistrala 800 Bucureşti – Constanţa, la kilometrul 145+350.

Potrivit CFR SA, este vorba de cinci vagoane din compunerea unui tren de marfă, care aparţine operatorului ROFERSPED.

„Din compunerea trenului de marfă, care circula în relaţia Constanţa Port – Lehliu, la ieşire din staţia CF Feteşti au deraiat 5 din cele 40 de vagoane ale garniturii, ambele fire de circulaţie fiind avariate în urma deraierii”, a transmis compania.

Potrivit acesteia, operatorii de transport feroviar de călători vor stabili rute deviate pentru a menţine operaţional traficul feroviar spre şi dinspre Litoral.

CFR SA a anunţat că a trimis în teren echipe de intervenţie pentru stabilirea soluţiilor necesare remedierii avariilor şi aşteaptă evaluarea pagubelor şi estimarea duratei lucrărilor.