• Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia a lansat aproximativ 40 de rachete asupra unor ținte din întreaga țară.
  • În orașul natal al lui Zelenski, Kryvyi Rih, cel puțin 10 persoane au fost ucise și 31 rănite în urma atacului.
  • Atacul rusesc are loc în timp ce Prim-ministrul indian Narendra Modi a sosit la Moscova pentru o vizită de stat de două zile în Rusia.

Cel puțin 21 de persoane au fost ucise după ce Rusia a lansat un atac masiv cu rachete împotriva orașelor din Ucraina, potrivit oficialilor, scrie BBC.

În capitala Kiev, cel puțin șapte persoane au fost ucise într-un atac rar în timpul zilei. Primarul orașului a declarat că un spital de copii a fost lovit de rachetă și a fost evacuat. Șeful administrației militare din orașul Kryvyi Rih din centrul Ucrainei a declarat că cel puțin 10 persoane au fost ucise acolo, iar alte trei au fost ucise în orașul Pokrovsk din est.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care se află în vizită în Polonia, a declarat că Rusia a lansat aproximativ 40 de rachete asupra unor ținte din întreaga țară.

Recomandări

S-AU ÎNȚELES, NU SE POATE...ACUM
CHINA RĂSPUNDE ACUZAȚIILOR NATO
BIDEN FACE GAFĂ DUPĂ GAFĂ
GHINION: RĂMÂI FĂRĂ PERMIS TREI ZILE
AUSTRALIENI ACUZAȚI DE SPIONAJ
AU BĂGAT BANII LA SALTEA

„Diferite orașe: Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk, Kramatorsk. Mai mult de 40 de rachete de diferite tipuri. Au fost avariate clădiri rezidențiale, infrastructură și un spital de copii”, a declarat Zelenski.

Coloane de fum au putut fi văzute în capitala Kiev, în timp ce înregistrările video postate pe rețelele de socializare au arătat distrugerile din interiorul și exteriorul spitalului pentru copii Okhmadyt. Zelenski a declarat într-o postare pe social media că oamenii au fost prinși sub dărâmăturile spitalului. „Chiar acum, toată lumea ajută la îndepărtarea dărâmăturilor – medici și oameni obișnuiți”, a scris Președintele.

Ministrul Sănătății Viktor Lyashko a declarat că secțiile de cancer și de terapie intensivă au fost afectate de explozie.

Vitaliy Klitschko, primarul Kievului, a declarat agenției de știri Reuters de la spital că bombardamentul a fost „unul dintre cele mai grave atacuri” asupra capitalei de la începutul războiului.

În altă parte, Oleksandr Vilkul, șeful administrației militare din Kryvy Rih, a postat pe aplicația de mesagerie Telegram că cel puțin 10 persoane au fost ucise și 31 rănite în urma atacului asupra orașului. Dintre acestea, el a spus că 10 au fost grav rănite.

Kryvy Rih este orașul natal al lui Zelenski și a fost atacat în mod repetat de Rusia de când aceasta și-a lansat invazia la scară largă a Ucrainei în februarie 2022.

Bombardamentul rusesc are loc în timp ce Prim-ministrul indian Narendra Modi a sosit la Moscova pentru o vizită de stat de două zile în Rusia, unde urmează să discute cu Președintele Vladimir Putin la Kremlin.

Citește și