• Cel mai mare masacru de delfini din istoria Insulelor Feroe a fost înregistrat recent.
  • Pescarii au ucis 1.428 de exemplare după ce le-au adunat în port pentru vânătoarea anuală „Grindadrap”.
  • Marea a fost înroșită de sânge în timp ce plajele au fost împânzite de cadavrele delfinilor.
  • ATENȚIE! IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL

Pescarii din Insulele Feroe au măcelărit 1.428 de delfini cu coastă ablă într-unul dintre cele mai mari masacre înregistrate vreodată, înroșind marea de sânge, în timp ce plajele au fost împânzite de cadavrele lor.

Ambarcațiunile au condus delfinii cu coastă albă din Atlantic spre țărmul din Skálafjørður, unde bărbații au așteptat în apele puțin adânci cu cârlige, cuțite și sulițe, ca parte a tradiției locale, potrivit Daily Mail.

Cea mai recentă crimă în masă este cea mai mare documentată vreodată în Insulele Feroe, unde localnicii iau parte la acest măcel, cunoscut sub numele de Grindadrap sau Grind (în feroeză).

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Feroezii au păreri împărțite cu privire la Grind, dar mulți dintre ei îndeamnă presa străină și ONG-urile să respecte cultura tradițională a insulei, unde pescuitul ocupă un loc important, iar carnea este păstrată pentru hrană.

ATENȚIE! IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL

Activiștii pentru drepturile animalelor au condamnat această practică „barbară”, dar alții spun că este o parte importantă a tradiției lor locale. Foto – video AICI

Grindadrap datează din secolul al IX-lea, când nordicii s-au stabilit pentru prima dată pe insulele din Atlanticul de Nord.

Rămâne singura formă de vânătoare de balene aborigene care mai există în Europa de Vest. În conformitate cu legislația feroeză, pot fi vânate și balenele pilot, delfinii bottlenose, delfinii cu cioc alb și marsuinii de port.

Carnea și untura provenite de la aceste animale sunt folosite ca hrană și datează dintr-o perioadă în care localnicii se bazau pe balene și delfini pentru a supraviețui. Însă, un studiu recent a descoperit că această carne conține mercur și nu este recomandată pentru consumul regulat.

Vânătoarea de balene este guvernată de autoritățile feroeze și nu este reglementată de Comisia internațională pentru vânătoarea de balene, din cauza dezacordurilor cu privire la puterea acestui organism de a controla vânătoarea de cetacee.

Legislația feroeză prevede că animalele trebuie să moară rapid și fără suferință, dar acest lucru nu se întâmplă adesea.

Organizația de caritate pentru protecția mediului Sea Shepherd documentează în mod regulat vânătorile care au dus la moartea a peste 8.000 de balene și delfini în ultimul deceniu.

Activiștii pentru drepturile animalelor operează în Insulele Feroe de la începutul anilor 1980, acționând direct împotriva Grind cu propriile lor ambarcațiuni.