• Președintele american Joe Biden l-a întâmpinat la Casa Albă  pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski. Biden a declarat că SUA continuă să își mențină angajamentul de a oferi sprijin financiar și militar pentru eforturile Kievului.
  • Volodimir Zelenski i-a spus președintelui american că așteaptă nerăbdător discuțiile lor, punând un „accent special pe apărarea antiaeriană”.
  • Casa Albă a anunțat un nou pachet de securitate pentru suportul Ucrainei. 128 de milioane de dolari vor fi alocați pentru a furniza arme și echipamente.

Președintele american Joe Biden l-a întâmpinat la Casa Albă  pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski. Biden a declarat că SUA continuă să își mențină angajamentul de a oferi sprijin financiar și militar pentru eforturile Kievului de a se apăra împotriva invaziei Moscovei, relatează CNN.

„La începutul acestei săptămâni, la Adunarea Generală a ONU, am spus clar că nicio națiune nu poate fi cu adevărat sigură în lume dacă (…) nu ne ridicăm și nu apărăm libertatea Ucrainei în fața acestei brutalități și agresiuni rusești”, a declarat Biden în Biroul Oval, la începutul întâlnirii cu Zelenski de la Washington.

De asemenea, Volodimir Zelenski i-a spus președintelui american, la Casa Albă, că așteaptă nerăbdător discuțiile lor, cu un „accent special pe apărarea antiaeriană”.

Recomandări

CUM TE ADRESEZI TINERILOR
1.700 DE UCRAINENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
PREVIZIUNILE LUI MUSK
ALTMAN ARUNCĂ MĂNUȘA CĂTRE GOOGLE
ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
TAYLOR ÎȘI SCHIMBĂ GARDEROBA

Biden a mai declarat, în timpul conversațiilor cu Zelenski, că Statele Unite au început procesul „de formalizare a angajamentului nostru pe termen lung față de securitatea Ucrainei”, alături de membrii blocului G7 și de alți parteneri internaționali. „De aceea susținem o pace justă și durabilă, una care să respecte suveranitatea Ucrainei și integritatea sa teritorială”, a mai spus președintele american.

Biden: „ceea ce Rusia a făcut copiilor ucraineni este o crimă”

Președintele american Joe Biden i-a spus președintelui ucrainean Volodimir Zelenski că Rusia a comis acte „criminale” împotriva copiilor țării. „Ceea ce le-au făcut copiilor tăi este criminal”, a spus Biden joi după-amiază.

Biden a spus că noul pachet de ajutor va „proteja Ucraina, silozurile de cereale ale Ucrainei, spitalele, școlile și centralele electrice” și că „va ajuta la salvarea vieților ucrainene”.

Vizita lui Zelenski la Washington, DC, s-a încheiat cu anunțul unui nou pachet de securitate pentru Ucraina, chiar dacă viitorul ajutoarelor suplimentare din partea Congresului SUA sunt incerte în acest moment.

„În urma anunțului de către președintele Biden, autorizez asistență suplimentară de securitate pentru Ucraina, care va furniza arme și echipamente americane în valoare de 128 de milioane de dolari din stocurile Departamentului de Apărare, ” a declarat într-un comunicat secretarul de stat al SUA Antony Blinken.

Departamentul Apărării va oferi, de asemenea, 197 de milioane de dolari în arme și echipamente.


ȘTIRE INIȚIALĂ

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și soția sa, Olena, au sosit la Casa Albă și sunt întâmpinați de președintele Biden și de soția sa Jill, relatează BBC.