• Fox News vorbește despre posibile violențe care ar putea avea loc în ziua scrutinului
  • Autoritățile australiene recomandă evitarea călătoriilor în America pe 3 noiembrie
  • Violențele care ar putea avea loc în ziua alegerilor au ajuns subiect de dezbateri

Fox News a publicat și o hartă cu zonele unde ar putea avea loc violențe. În plus, Australia a emis un avertisment. Autoritățle de acolo îi îndeamnă pe oameni să nu călătorească în America pe 3 noiembrie.

New York, Miami, Portland, Seattle, Minneapolis, Orlando și Chicago sunt orașele care au raportat că se pregătesc pentru proteste violente în ziua alegerilor. Informațiile publicate în presa americană au fost confirmate de oficiali din poliție. Toți au vorbit despre faptul că „fiecare agenție monitorizează rețelele sociale și probabil că au ofițeri sub acoperire implicați atât în ​​rețelele sociale, cât și în unele dintre aceste grupuri”.

Autoritățile din SUA iau măsuri încă de săptămâna trecută. În audierea din Congresul american a șefilor Google, Facebook și Twitter, atât republicanii cât și democrații au făcut apel la cele trei companii să oprească transmisiunile video live ale milițiilor care sunt tot mai prezente în anumite state, în perspectiva alegerilor. Și companiile private americane își iau măsuri. Lanțul de retail Walmart a retras din magazine tot ce înseamnă muniție și armă de foc. Oamenii bogați din SUA își angajează firme de pază pentru a-și proteja casele. 86% dintre americani cred că vor fi violențe în perspectiva alegerilor. Doar unul din patru americani spune că va fi o tranziție ușoară dacă va câștiga Joe Biden.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Joe Biden și-a restrâns o parte din activitățile care erau prevăzute în această săptămână. Vineri a avut loc un incident grav în Texas, când un autobuz care transporta simpatizanți democrați de la San Antonio la Austin a fost șicanat pe autostradă de aproximativ 100 de mașini care purtau însemnele lui Trump.

În sondajele naționale Biden are în continuare un avantaj de până la 9%, doar în statele care sunt considerate problemă acest avantaj ajunge la 6%.
Presa democrată susține că mitingurile numeroase ale lui Donald Trump afectează viața oamenilor. O analiză făcută de Stanford în perioada iunie-septembrie arată că 18 mitinguri ale lui Donald Trump au dus la 30.000 de cazuri de COVID și 700 de morți.