• Putin folosea toalete portabile în călătoriile în străinătate, iar deșeurile corporale erau aduse înapoi în Rusia.
  • Gărzile de corp ale lui Vladimir Putin îi strâng în saci excrementele în timpul călătoriilor sale în străinătate pentru a le putea aduce înapoi în Rusia, potrivit unui raport.
  • Afirmația bizară a fost raportată pentru prima dată în revista franceză de știri Paris Match de către doi jurnaliști de investigație veterani.

Gărzile de corp ale lui Vladimir Putin îi strâng în saci excrementele în timpul călătoriilor sale în străinătate pentru a le putea aduce înapoi în Rusia, potrivit unui raport, informează The Independent.

Afirmația bizară a fost raportată pentru prima dată în revista franceză de știri Paris Match de către doi jurnaliști de investigație veterani.

Potrivit raportului, membrii Serviciului Federal de Protecție al președintelui rus (FPS) sunt responsabili de colectarea deșeurilor corporale ale acestuia în pachete specializate, care sunt apoi plasate într-o servietă dedicată pentru călătoria spre casă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

FPS este departamentul însărcinat cu protecția oficialilor de stat de rang înalt, inclusiv a președintelui.

Potrivit reporterilor Regis Gente, autor a două cărți despre Rusia, și Mikhail Rubin, care a acoperit Rusia timp de peste un deceniu, printre exemplele de astfel de colectări de excremente se numără cele din timpul vizitei lui Putin în Franța, la 29 mai 2017, și din timpul călătoriei sale din octombrie 2019 în Arabia Saudită.

Colectarea excrementelor, o practică obișnuită în Rusia

Se presupune că această operațiune este efectuată în încercarea de a împiedica puterile străine să adune informații despre sănătatea liderului rus.

Fosta jurnalistă de la BBC Farida Rustamova a părut să confirme raportul, scriind pe Twitter că a fost la curent cu un incident similar la Viena și că Putin a folosit „o baie privată specială” și o „toaletă portabilă” în trecut.

Ea a citat o sursă neidentificată care a declarat că președintele a efectuat această practică încă de la începutul mandatului său.

În 2016, Igor Atamenko a declarat pentru BBC că poliția secretă a lui Stalin urmărea să-l analizeze pe președintele Mao prin formularea unor profiluri psihologice din excrementele sale într-un laborator ultrasecret.

Toalete speciale ar fi fost instalate pentru ca Mao să le folosească atunci când a vizitat Rusia timp de 10 zile în 1949.

Toaletele nu erau conectate la canalizare, ci colectau deșeurile sale în cutii secrete pentru a fi duse la laborator și studiate pentru a detecta diferite niveluri de potasiu și aminoacizi, despre care se credea că ajută la stabilirea profilului psihologic.

Într-un alt exemplu, se susține că spionii britanici ar fi cernut hârtia igienică murdară folosită de trupele sovietice din Germania de Est în timpul Războiului Rece, potrivit expertului militar britanic Tony Geraghty.