• Traficul în Paris a înregistrat cote record joi noapte.
  • Parizenii au ales să părăsească orașul înainte ca măsurile de carantină să intre în vigoare, la miezul nopții. 

Traficul în jurul Parisului a atins noaptea trecută valori record. Franța a intrat oficial la miezul nopții în lockdown iar oamenii s-au grăbit să fugă din Paris. În regiunea Ile-de-France, cozile de mașini din mai multe zone se întindeau pe un total de 700 de km.

Parizienii nu au dorit să stea îngramădiți în apartamentele mici și au fugit să petreacă izolarea, în case, la țară. ”Aerul este mai curat, respirăm, ne simțim mai libere” a mărturisit o pariziancă în Le Figaro.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Morțile zilnice de Covid-19 sunt la cel mai înalt nivel din aprilie în Franța. Ieri au fost raportate 47.637 cazuri noi și 250 de morți.

În altă ordine de idei, francezii protestează față de noile măsuri de izolare. Peste o sută de oameni s-au adunat joi seară la Paris și Toulouse pentru a protesta împotriva re-izolarii. 90 de oameni au mărșăluit și pe străzile din Castres.

La Toulouse, 120 de persoane au venit în emblematica Place du Capitole, vizavi de primărie, pentru a protesta împotriva măsurilor guvernamentale, potrivit prefecturii Haute-Garonne. La Paris, între 150 și 200 de persoane s-au adunat la Place de la République la ora 19:00.

Poliția a folost gaze lacrimogene iar clienții de pe terase au fost nevoiți să se refugieze în restaurante. La Castres, manifestanții, în principal comercianți și lideri de afaceri locali s-au adunat în spatele sloganului „Azi in picioare, mâine în genunchi”, si au cerut menținerea activităților lor, potrivit AFP.

„Oamenii se vor întâlni la 20 sau 30 acasă pentru a petrece și vor trece pe Covid și în trei luni vom fi in aceeasi situatie”, regretă organizatorul mitingului, Davy Caravaca. Potrivit poliției, au fost 90 de manifestanți la apogeul mobilizării.