• O actualizare similară pe site-ul oficial al Ministerului de Externe a „descurajat” orice călătorie în Belarus.
  • Ministerul francez de Afaceri Externe a „recomandat cu tărie” vizitatorilor francezi în Rusia să părăsească ţara „fără întârziere”.

Ministerul francez de Externe îşi avertizează cetăţenii să părăsească Rusia şi să evite Belarus. Anunţul vine după ce majoritatea companiilor aeriene europene a suspendat rutele spre şi deasupra Rusiei.

Ministerul francez de Afaceri Externe a „recomandat cu tărie” vizitatorilor francezi în Rusia să părăsească ţara „fără întârziere„, ca urmare a deciziei Uniunii Europene de a interzice companiilor aeriene ruseşti spaţiul aerian european, anunţă CNN.

O actualizare similară pe site-ul oficial a „descurajat” orice călătorie în Belarus. Ministerul de Externe a precizat că „majoritatea companiilor (aeriene) europene, inclusiv Air France” au suspendat rutele spre şi deasupra Rusiei începând de duminică seara, din cauza închiderii de către UE a spaţiului său aerian pentru aeronavele şi companiile aeriene ruseşti.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Din cauza restricţiilor sporite, ministerul de externe al Franţei a recomandat ca francezii „care trec prin Rusia (turişti, vizitatori, studenţi, profesionişti aflaţi în călătorii de lucru) să ia măsuri pentru a părăsi ţara fără întârziere prin legăturile aeriene existente”, se arată în recomandările de călătorie.

De asemenea, se recomandă amânarea oricărei călătorii în Rusia”. De asemenea, „francezii aflaţi în Belarus sunt încurajaţi să părăsească imediat ţara pe cale rutieră, prin punctele de trecere a frontierei cu Lituania, Polonia sau Letonia”, se arată în actualizarea de călătorie a ministerului.