François Fillon, fostul premier al Franței, a fost condamnat în cazul unor angajări fictive

Sursă foto: ABACAPRESS/Hepta
  • Fostul premier François Fillon şi soţia sa Penelope au fost găsiţi vinovaţi de o instanţă judiciară din Franţa într-un dosar privind angajări fictive
  • François Fillon a fost condamnat la cinci ani de închisoare, dintre care trei cu suspendare, iar Penelope Fillon a primit trei ani de închisoare cu suspendare
  • François Fillon s-a clasat pe locul al treilea în scrutinul prezidenţial desfăşurat în Franţa în 2017

Fostul premier francez François Fillon şi soţia sa Penelope au fost găsiţi vinovaţi de o instanţă judiciară de la Paris în investigaţia privind angajări fictive, informează cotidianul Le Figaro.

François Fillon a fost condamnat la cinci ani de închisoare, dintre care trei cu suspendare, iar Penelope Fillon a primit trei ani de închisoare cu suspendare.

Scandalul politic a izbucnit în campania electorală din anul 2017. Publicaţia Le Canard Enchaîné a dezvăluit informaţii despre angajări fictive făcute de Penelope Fillon în calitatea de asistent parlamentar în perioadele 1988-1990 şi 2013. În plus, potrivit dezvăluirilor, doi copii ai cuplului ar fi fost angajaţi în 2005 şi 2007 ca asistenţi parlamentari, când Francois Fillon era senator.

François Fillon, candidatul formaţiunii Republicanii (LR, centru-dreapta), s-a clasat pe locul al treilea în scrutinul prezidenţial desfăşurat în Franţa în 2017, câştigat de Emmanuel Macron.