• EDF s-a angajat să repornească toate reactoarele sale pentru această iarnă.
  • Pannier-Runacher a spus că depozitele franceze de gaz sunt în prezent umplute în proporție de 92%.
  • Prețurile la energia electrică din Franța au urcat la maxime istorice.

Compania de stat EDF din Franța va reporni în această iarnă toate reactoarele sale nucleare, dintre care mai mult de jumătate sunt în prezent închise pentru întreținere sau probleme tehnice, a declarat vineri ministrul francez al energiei.

Pannier-Runacher a vorbit după ce președintele Emmanuel Macron a organizat o reuniune specială a cabinetului pentru a aborda situația aprovizionării cu energie a țării, pentru a coordona eforturile de reducere a consumului și pentru a pregăti planuri de urgență în cazul în care țara se va confrunta cu o penurie.

EDF s-a angajat să repornească toate reactoarele sale pentru această iarnă, a declarat Agnes Pannier-Runacher într-o conferință de presă. Ea a precizat că, în prezent, 32 din cele 56 de reactoare ale EDF sunt oprite pentru întreținere sau probleme tehnice.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Pannier-Runacher a precizat că un număr maxim de reactoare sunt acum închise pentru întreținere pentru a se asigura că vor fi pregătite și disponibile în perioadele de cerere maximă din această iarnă. Din octombrie, în fiecare săptămână, noi reactoare vor fi repornite, a spus ea. Vom urmări îndeaproape, împreună cu EDF, acele reactoare care au fost închise pentru probleme de coroziune.

Prețurile la energia electrică din Franța au urcat la maxime istorice, deoarece piața se teme că Franța, cândva principalul exportator de energie electrică din Europa, ar putea să nu producă suficientă energie nucleară în această iarnă pentru a-și ajuta vecinii europeni care caută alternative la gazul rusesc și ar putea chiar să fie nevoită să raționalizeze energia electrică pentru a-și satisface propriile nevoi.

Pannier-Runacher a mai spus că depozitele franceze de gaz sunt în prezent umplute în proporție de 92% și a precizat că, deși livrările de gaz rusesc sunt în prezent la cel mai scăzut nivel, acestea nu s-au oprit complet. Situația energetică este gravă, dar am activat toate pârghiile pentru a trece iarna, a spus ea.