• Pașaportul verde nu va mai fi valabil decat pentru cei vaccinati.
  • Fără doza a treia, pașaportul va fi dezactivat.
  • Doza de rappel se face la 4 luni de la ultima injectare.
  • Deputații majorității sunt amenințați cu moartea.

Franța dezbate astăzi proiectul de lege care prin care se va putea adopta un pașaport vaccinal. Doza de rapel se va face la 4 luni. Proiectul de lege privind transformarea pașaportului sanitar în pașaport vaccinal intră azi în dezbatere în plenul Adunării Naționale din Franța. Dezbaterile au loc pe fondul exploziei infectărilor și într-un climat de tensiune.

Noua lege, care ar elimina opțiunea de a arăta un test negativ în locul pașaportului sanitar, are sprijinul majorității partidelor și este aproape sigur că va fi adoptată de camera inferioară într-un vot la sfârșitul zilei de luni sau la începutul zilei de marți.

Zeci de parlamentari francezi au raportat că au primit amenințări cu moartea din partea unor presupuși protestatari anti-vaccinare, în contextul în care parlamentul începe să dezbată o lege care ar obliga oamenii să prezinte pașaportul de vaccinare pentru a merge la restaurant, la cinema sau pentru a lua trenul.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Franța a avut în mod tradițional mai mulți sceptici în privința vaccinurilor decât mulți dintre vecinii săi din UE, dar are una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare COVID-19 din blocul comunitar. Aproape 90% dintre cei cu vârste de peste 12 ani sunt acum complet vaccinați.

Legea vaccinării a provocat furie

Propunerea de înăsprire a normelor a provocat totuși o creștere a furiei în rândul celor care se opun vaccinării, unii legislatori afirmând că au fost supuși la agresiuni, inclusiv vandalizarea proprietății și amenințări violente.

Săptămâna trecută, garajul unui deputat al partidului de guvernământ a fost incendiat aici, iar pe un perete adiacent au fost mâzgălite graffiti de către presupuși protestatari anti-vaccinare.

Democrația noastră este în pericol„, a declarat deputatul de centru-dreapta Agnes Firmin Le Bodo, care a postat duminică pe Twitter un e-mail primit aici care conținea amenințări grafice de a o ucide din cauza susținerii sale pentru permisul de vaccinare.

Firmin Le Bodo, care este de asemenea farmacistă și vaccinează oamenii împotriva COVID-19, a declarat că nu va renunța la sprijinul său pentru vaccinare sau pentru permisul de vaccinare. Dar ea a declarat luni la BFM TV că amenințările au făcut-o să se întrebe dacă va candida pentru un al doilea mandat de deputat în iunie.

Sunt cuvinte extrem de violente”, a spus ea.

Ministrul de interne Gerald Darmanin a declarat săptămâna trecută că poliția va întări protecția legislatorilor, după ce alți membri ai parlamentului, inclusiv Barbara Bessot Ballot, din partidul de guvernământ La Republique en Marche, au făcut publice și ei amenințări cu moartea.

Bessot Ballot a declarat aici că un total de 52 de parlamentari au primit mesaje de amenințare cu moartea pentru că „ne-au atacat libertatea”, adăugând pe Twitter: „Aceste amenințări cu moartea sunt inacceptabile”.