• Franţa este preocupată de agresiunea care l-a vizat pe opozantul rus Aleksei Navalnîi
  • MAE francez: „Este absolut necesar ca autorităţile ruse să efectueze o anchetă rapidă şi transparentă (…)”
  • Şi Germania a cerut Rusiei să ancheteze cazul lui Aleksei Navalnîi

Administraţia Emmanuel Macron a denunţat, marţi, „actul criminal” care l-a vizat pe disidentul rus Aleksei Navalnîi, cerând Rusiei să efectueze o investigaţie transparentă.

„Franţa exprimă profunda preocupare faţă de acest act criminal comis contra unui actor major din viaţa politică rusă”, a transmis Ministerul de Externe de la Paris, citat de cotidianul Le Figaro.

„Este absolut necesar ca autorităţile ruse să efectueze o anchetă rapidă şi transparentă care să permită stabilirea circumstanţelor în care a fost comis acest act”, a subliniat Quai d’Orsay.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Cei responsabili de acest act trebuie identificaţi şi aduşi în faţa justiţiei”, a precizat Ministerul de Externe de la Paris, reiterând disponibilitatea de a-i oferi asistenţă lui Aleksei Navalnîi „în aceste circumstanţe dificile”.

Preşedinţia Rusiei a anunţat, marţi, că deocamdată nu este necesară nicio investigaţie în cazul disidentului Aleksei Navalnîi, aflat în comă după ce ar fi fost otrăvit.

Cancelarul german, Angela Merkel, a cerut luni seară Administraţiei de la Moscova să investigheze presupusa otrăvire a disidentului rus.