• Germania a anunţat restricţii de călătorie între landurile Saarland şi Rheinland-Pfalz şi departamentul francez Moselle
  • Persoanele care vor să treacă frontiera trebuie să prezinte rezultate negative la teste COVID-19 efectuate în ultimele 48 de ore
  • Preşedintele Consiliului Regional din Zona de Est a Franţei: „Am fost surprins de spontaneitatea şi de brutalitatea deciziei”

Un lider regional din Franţa a criticat dur decizia Germaniei de a impune restricţii de circulaţie, din cauza mutaţiilor coronavirusului, pentru persoanele care vin din regiunea franceză Moselle.

Germania a anunţat duminică restricţii de călătorie între landurile Saarland şi Rheinland-Pfalz şi departamentul francez Moselle. Persoanele care vor treacă din regiunea Moselle în Germania trebuie să prezinte rezultate negative la teste COVID-19 efectuate în ultimele 48 de ore, conform publicaţiei Süddeutsche Zeitung.

„Am fost surprins de spontaneitatea şi de brutalitatea deciziei”, a reacţionat Jean Rottner, preşedintele Consiliului Regional din Zona de Est a Franţei.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„De câteva săptămâni, se încearcă ajungerea la un nivel european de cooperare, dar suntem blocaţi într-o decizie centrală a Germaniei. Înţeleg preocupările legitime ale Germaniei, dar lucrurile ar fi trebuit gestionate diferit de mult timp”, argumentează Jean Rottner, conform cotidianului Le Figaro.