Franța critică dur decizia Germaniei de a impune restricții de circulație la frontiere

Graniță Franța Germania Sursa foto: Profimedia
  • Germania a anunţat restricţii de călătorie între landurile Saarland şi Rheinland-Pfalz şi departamentul francez Moselle
  • Persoanele care vor să treacă frontiera trebuie să prezinte rezultate negative la teste COVID-19 efectuate în ultimele 48 de ore
  • Preşedintele Consiliului Regional din Zona de Est a Franţei: „Am fost surprins de spontaneitatea şi de brutalitatea deciziei”

Un lider regional din Franţa a criticat dur decizia Germaniei de a impune restricţii de circulaţie, din cauza mutaţiilor coronavirusului, pentru persoanele care vin din regiunea franceză Moselle.

Germania a anunţat duminică restricţii de călătorie între landurile Saarland şi Rheinland-Pfalz şi departamentul francez Moselle. Persoanele care vor treacă din regiunea Moselle în Germania trebuie să prezinte rezultate negative la teste COVID-19 efectuate în ultimele 48 de ore, conform publicaţiei Süddeutsche Zeitung.

„Am fost surprins de spontaneitatea şi de brutalitatea deciziei”, a reacţionat Jean Rottner, preşedintele Consiliului Regional din Zona de Est a Franţei.

„De câteva săptămâni, se încearcă ajungerea la un nivel european de cooperare, dar suntem blocaţi într-o decizie centrală a Germaniei. Înţeleg preocupările legitime ale Germaniei, dar lucrurile ar fi trebuit gestionate diferit de mult timp”, argumentează Jean Rottner, conform cotidianului Le Figaro.