• Noi proteste violente în Franța față de legea siguranței
  • Forțele de ordine folosesc gaze lacrimogene
  • Printre manifestanți s-au infiltrat și anarhiști care au dat incendiat mașini și au spart magazine

Mii de persoane, inclusiv ”veste galbene”, au ieșit sâmbătă din nou pe străzile Franței pentru a denunța violența poliției și planurile de securitate ale lui Emmanuel Macron, scrie Le Figaro

Potrivit Euronews, printre manifestanți s-au infiltrat și anarhiști care au dat incendiat mașini și au spart magazine. Poliția a folosit gaze lacrimogene după ce au fost lansate focuri de artificii.

Protestatarii au mărșăluit prin capitala Franței fluturând pancarte pe care scria „Franța, țara drepturilor poliției” și „Retragerea legii securității”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Manifestanţii denunţă proiectul de lege privind siguranţa generală, care prevede, printre altele, limitarea posibilităţilor filmării agenţilor forţelor de ordine.

Protestele faţă de proiectul de lege privind siguranţa publică intervin în contextul în care agenţi de poliţie sunt acuzaţi de comiterea unor acte de violenţă. Patru agenţi de poliţie au fost suspendaţi din funcţii şi sunt în detenţie preventivă după reclamaţii privind violenţe asupra unui producător de muzică de culoare, la Paris. O altă investigaţie vizează evacuarea în mod violent a unei tabere de imigranţi din Paris.