• Rusia va fi gata să lovească Europa în doi ani, consideră oficiali NATO.
  • Franța mărește numărul de blindate din România.
  • Franța va disloca o brigadă pentru apărarea României.

Șeful Forțelor Armate Norvegiene, Eirik Kristoffersen, spune că Rusia nu este încă în măsură să lovească Europa, dar va fi în doi, trei ani. Același avertisment a venit și de la generalul Christopher Cavoli, Comandantul Suprem al forțelor Aliate ale NATO din Europa. În aceste condiții, țările aliate își întăresc dispozitivele de pe flancul estic, iar Franța a anunțat că va aduce în România tancuri Leclerc.

„La un moment dat cineva a spus că va dura 10 ani, dar cred că suntem la mai puțin de 10 ani din cauza bazei industriale care funcționează acum în Rusia”, a spus generalul Kristoffersen, potrivit Daily Mail.

„Va dura ceva timp, ceea ce ne oferă acum o fereastră pentru următorii doi-trei ani pentru a ne reconstrui forțele, pentru a ne reconstrui stocurile în același timp în care sprijinim Ucraina”, a subliniat generalul.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Ca răspuns la escaladarea tensiunilor, Franța a anunțat în martie că va desfășura 37 de tancuri Leclerc în România pentru a asigura pregătirea, întărind și mai mult un batalion internațional pe flancul de est.

Franța, în conformitate cu deciziile luate în cadrul NATO, a preluat comanda unui batalion multinațional dislocat la Cincu, România, în cadrul misiunii „Eagle” lansată la 28 februarie, 2022. În acest context, Franța are în vedere o dislocare semnificativă a tancurilor Leclerc în cadrul batalionului.

Ca națiune lider, Franța a contribuit cu cel mai mare contingent, aproximativ 700 de soldați, echipați cu capabilități de ultimă generație, inclusiv sisteme de artilerie Caesar, lansatoare de rachete unitare, vehicule de luptă pentru infanterie (VBCI), mortiere de 120 mm, vehicule blindate VAB, și o escadrilă de tancuri Leclerc, îmbunătățite și mai mult de un sistem de apărare aeriană Mamba operat de Forțele Aeriene și Spațiale (AAE).

Citește și