• Guvernul francez a anunțat noi măsuri de relaxare a pandemiei, printre care și aceea prin care se renunță la purtarea măștii de protecție în spațiile exterioare.
  • Media infectărilor în Franța rămâne de peste 300.000 pe zi.
  • De la începutul pandemiei, au decedat peste 131.000 de francezi.

Franța a eliminat, începând de miercuri, obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile exterioare. De asemenea, au fost eliminate limitele capacității de audiență pentru sălile de concerte, meciurile sportive și alte evenimente și, deși munca la domiciliu nu va mai fi obligatorie, aceasta este în continuare recomandată.

Premierul Franței, Jean Castex a anunțat în ianuarie că guvernul francez va elimina unele dintre restricții începând cu luna februarie.

Franța „va putea să ridice majoritatea restricțiilor luate pentru a limita epidemia în februarie” datorită noului certificat de vaccinare, care a înlocuit permisul de sănătate, a declarat în ianuarie premierul Jean Castex.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
TAYLOR SWIFT, ÎN SLUJBA DOMNULUI
SCARLET JOHANSSON CRITICĂ OPENAI
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT

Următoarea modificare se va axa pe protocolul sanitar în școli.

Mai multe informații despre eliminarea unora dintre restricțiile pandemiei în Franța a transmis editorul Aleph News în Franța, Marcela Feraru.

Ce s-a schimbat concret de miercuri în Franța

Ieri a fost prima etapă a unor noi măsuri de relaxare pe care guvernul le ia în această perioadă și, cea mai importantă dintre acestea este ridicarea obligativității de a purta masca în spațiile exterioare. Această obligativitate este decisă în mai multe orașe sau în mai multe zone din marile orașe prin decizii prefectorale. […] Masca va mai rămâne însă obligatorie în spațiile închise. Foarte important, pentru protocolul din școli, care a ridicat controverse foarte importante și a dus la demisia ministrului învățământului, acesta va fi modificat începând de săptămâna viitoare și se va începe prin eliminarea măștii, care este, în acest moment, obligatorie în curțile școlilor.[…]”, a informat editorul Aleph News în Franța, Marcela Feraru.

De la începutul anului, în Franța s-au înregistrat, în unele zile, 500.000 de infectări pe zi, iar de la începutul pandemiei, au decedat peste 131.000 de francezi.