• Franța extinde doza de rapel la toți adulții și readuce masca în interior.
  • Masca va fi din nou obligatorie în toate spațiile închise și, la nivel local, utilizarea ei poate fi aplicată și pe stradă, dacă se consideră necesar.
  • De asemenea, va fi intensificat controlul pașapoartelor COVID, care va fi necesar, de exemplu, pentru accesul la piețele de Crăciun care se vor deschide în perioada premergătoare sărbătorilor.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Guvernul francez a actualizat joi măsurile de combatere a noului val de cazuri de coronavirus, promițând să continue campania de vaccinare cu doze de rapel pentru toți cetățenii cu vârsta de peste 18 ani, informează Europapress. De asemenea, va fi din nou obligatorie utilizarea măștii de protecție în toate locurile publice închise, indiferent dacă este necesar sau nu un pașaport COVID pentru a avea acces.

Masca va fi din nou obligatorie în toate spațiile închise și, la nivel local, utilizarea ei poate fi aplicată și pe stradă, dacă se consideră necesar. De asemenea, va fi intensificat controlul pașapoartelor COVID, care va fi necesar, de exemplu, pentru accesul la piețele de Crăciun care se vor deschide în perioada premergătoare sărbătorilor.

De asemenea, valabilitatea pass-ului va fi condiționată de administrarea dozei de rapel. Pass-ul va fi dezactivat după 7 luni de la ultima doză efectuată dacă nu ai făcut rapelul, a declarat ministrul Sănătății, potrivit Le Monde.