• Terasele sunt goale și adună noi pierderi financiare.
  • Îngrijitorii sanitari trebuie să se vaccineze până pe 15 septembrie.
  • Profesorii din SUA au protestat față de vaccinarea obligatorie.

Ura francezilor față de pașaportul de vaccinare a atins cote maxime după adoptarea acestei măsuri. În loc să se vaccineze și să intre în baruri și restaurante, preferă să stea pe jos, în fața lor. Ca la picnic. Asta în timp ce terasele sunt goale și adună noi pierderi financiare.

În ultimele șase săptămâni, sute de mii de antivaxeri au protestat în marile orașe. Premierul Franței, Jean Castex a anunțat că îngrijitorii din aziluri au termen 15 septembrie să se vaccineze. Apoi vor fi penalizați. Doar Macron e fericit. Prelungirea green pass-ului a făcut ca Franța să ajungă Marea Britanie la numărul celor vaccinați complet. Și profesorii din statul New York au termen până pe 27 septembrie să se vaccineze. Dacă refuză, vor fi concediați.

„Lucrăm pentru Ministerul Învățământului și ne spun acum că nu putem merge la lucru dacă nu suntem complet imunizați. Am lucrat tot anul fără să fim vaccinați. Ne-am protejat copiii, am purtat măști, am stat la distanță, am făcut tot ceea ce ni s-a cerut să fim ok. Acum schimb abordarea și suntem furioși și nu vrem să facem așa,” a susținut Elizabeth Quinn, o învățătoare din Franța.

„Ca noi să ne respectăm valorile personale trebuie să ducem această luptă nesfârșită care să stabilească ce valoare e mai importantă decât alta. Suntem în fața unei dileme morale. E trist ce se întâmplă pentru că e ca și cum am vedea un război civil printre cei pe care-i iubim,” a ținut să declare Carlos Oliveri, profesor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI