• Franța reduce valabilitatea testului PCR la 24 de ore de la 48 pentru călătorii din Marea Britanie.
  • În prezent, în Franța sunt 240 de cazuri confirmate cu Omicron.

Franța va intensifica controalele asupra călătorilor care sosesc din Marea Britanie, după o creștere bruscă a numărului de infecții legate de varianta de coronavirus Omicron, a anunțat joi guvernul francez. Măsurile includ reducerea valabilității testelor antigen și PCR la 24 de ore de la 48 de ore pentru călătorii care sosesc și limitarea motivelor de călătorie din Marea Britanie în Franța.

„Vom pune în aplicare un control mai drastic decât ceea ce este în vigoare în prezent”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal.

„Turismul și călătoriile de afaceri pentru persoanele care nu sunt cetățeni francezi și nici europeni, persoane care nu sunt rezidenți francezi, vor fi limitate”, a spus el. Călătorii din Marea Britanie care sosesc în Franța vor trebui să se autoizoleze timp de șapte zile, deși izolarea va fi ridicată după 48 de ore dacă testul efectuat în Franța este negativ.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Aceste restricții se aplicau până acum doar călătorilor nevaccinați din Marea Britanie.

„Obiectivul nostru este de a limita pe cât posibil răspândirea Omicronului pe teritoriul nostru”, a declarat Attal, adăugând că în prezent există 240 de cazuri confirmate de Omicron în Franța. Cele mai recente cifre publicate miercuri au arătat că noile infecții cu COVID-19 în Regatul Unit au atins cel mai ridicat nivel zilnic de la începutul pandemiei la începutul anului 2020, cu peste 78.000 de cazuri raportate.