• Franța dezvăluie un plan de 14 milioane de euro pentru a combate creșterea „îngrijorătoare” a prostituției infantile
  • Guvernul francez a prezentat un plan de combatere a prostituției minorilor, calificând-o drept o problemă „îngrijorătoare” și „în creștere”.

Secretarul de stat pentru copii, Adrien Taquet, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că cel puțin 7.000-10.000 de copii sunt afectați. El a mai spus că numărul acestora este „în continuă creștere”.

„Jumătate dintre ei – majoritatea fete, dar și băieți – intră în prostituție la 14 ani. Acest lucru privește toate mediile sociale”, a spus Taquet.

Planul de 14 milioane de euro va fi desfășurat pe parcursul anilor 2021 și 2022, scrie euronews.com

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

În încercarea de a sprijini familiile afectate atunci când vine vorba de copilul lor, guvernul va înființa „o platformă unică de ascultare” și intenționează să creeze o rețea la nivel național cu asociații specializate.
Multe resurse vor fi alocate pentru „sensibilizarea copiilor înșiși la școală și formarea tuturor profesioniștilor care sunt în contact cu ei, comunitatea educațională, asistenții sociali, forțele de poliție și jandarmerie”, a explicat Taquet.

Scopul este de a fi mai buni în a detecta „semnalele slabe” care indică faptul că un tânăr este pe cale să cadă în prostituție, printre care se numără schimbarea comportamentului, abandonul școlar, izolarea sau fuga.

Jennifer Pailhé, mama unei tinere care a căzut în prostituție la 14 ani, a declarat reporterilor la conferința de presă că a fost „confruntată cu incomprehensiunea jandarmilor”.

„Dacă ea s-a dus acolo, a fost pentru că era consimțită – ei nu înțelegeau fenomenul de control. Ei au crezut că ea [participa] voluntar”, a adăugat ea.

Cyber-proxenetism

Asistenții sociali urmează să primească mai multe resurse pentru a efectua „marșuri digitale” pe rețelele de socializare pentru a depista victimele care postează anunțuri.

De asemenea, guvernul dorește să pună presiune asupra platformelor de închiriere de apartamente, deoarece întâlnirile au loc din ce în ce mai des în spații închiriate.

Ministrul justiției, Eric Dupond-Moretti, a declarat că președinția franceză a Uniunii Europene – care va avea loc în primele șase luni ale anului 2022 – va prezenta măsuri către restul blocului pentru a obliga platformele de închiriere să răspundă la anchetele privind „traficul de persoane sau proxenetismul minorilor”.

„Platformele de închiriere, precum Airbnb, trebuie să avertizeze [o gazdă] cu privire la riscurile ca apartamentul său să dea naștere la un comportament prostituțional și să utilizeze algoritmi pentru a detecta clienții care se comportă într-o manieră suspectă”, a declarat Tacquet.

De asemenea, guvernul intenționează să „consolideze capacitățile anchetatorilor sub pseudonim” și să dezvolte „anchete privind cyber-proxenetismul”.

Armelle Le Bigot-Macaux, președinta asociației ACPE, care luptă împotriva prostituției infantile, a salutat anunțurile ca fiind un „adevărat pas înainte”.

„Este pentru prima dată când am sentimentul că există o voință politică de a lupta împotriva prostituției minorilor”, a declarat ea.