• Un renumit condiment folosit în fabricarea vestitului muștar de Dijon a devenit victima schimbărilor climatice și a războiului din Ucraina.
  • Consumatorii și-au majorat cererea pentru muștar și au început să facă stocuri.
  • Președintele unei asociații din regiunea Dijon, care a dat și numele muștarului, a declarat că situația s-ar pute ameliora la începutul anului 2023.

Situație de criză în Franța. Țara se confruntă cu o penurie de muștar, cauzată de caniculă, dar și de războiul din Ucraina. Afectat este celebrul brand de Dijon, scrie presa din străinătate.

Un renumit condiment folosit în fabricarea vestitului muștar de Dijon a devenit victima schimbărilor climatice și a războiului din Ucraina.

Canicula de anul trecut a afectat culturile de semințe de muștar din Canada, principalul furnizor pentru Franța.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ

Invazia rusească din Ucraina a îngreunat și mai mult lucrurile, pentru că furnizorii alternativi au fost mai greu de găsit.

Consumatorii și-au majorat cererea pentru muștar și au început să facă stocuri. Unele magazine chiar au rămas cu rafturile goale, a spun un analist Nielsen.

De asemenea furnizorii au impus cote pentru a evita situațiile în care retailerii au răman fără produse.

Președintele unei asociații din regiunea Dijon, care a dat și numele muștarului, a declarat că situația s-ar pute ameliora la începutul anului 2023.