• Se deschid sălile de sport și restaurantele în interior
  • Carantina nocturnă începe la ora 23, în loc de 21
  • Cetățenii din UE pot călători fără restricții în Franța, dacă sunt vaccinați

Etapa a doua a relaxării măsurilor de siguranță sanitară intră în vigoare miercuri în Franța. Se deschid sălile de sport și restaurantele în interior, ora de carantinare este reportată de la 21.00 la 23.00 și, în plus, se întorc turiștii.

Intră în vigoare în primul rând pașaportul sanitar care va permite, în sfârșit, revenirea turiștilor în Hexagon. Așa cum s-a anunțat deja, vei putea intră în Franța fără teste suplimentare dacă ești vaccinat și cu un test PCR sau antigenic de maximum 72 de ore. Această se aplică, desigur, țărilor din UE.

Se redeschid sălile de sport care pot umple 50% din capacitate și se deschid restaurantele în interior, de asemenea cu unele reguli care rămân valabile – maximum 6 persoane la o masă, 50% din capacitate.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Se redeschide parcul Asterix, care face bucuria copiilor. Disney în schimb se deschide abia în 17 iunie. De asemenea, se extinde capacitatea de primire în sălile de cinema și de teatru, de la 35 la 65%. Și vom putea, în sfârșit, stă afară până la ora 23.

Toți indicatorii epidemiologici din Franța sunt în verde, din ce ne spune ministrul Sănătății. SUnt doar 6.000 de noi cazuri depistate în condițiile unui depistaj masiv și pentru o populație de 66 de milioane de persoane, tensiunea în reanimare a scăzut la 47% și peste 28 de milioane de francezi au fost deeja vaccinați cu prima doză.

Totuși, se aud voci care vorbesc despre un val 4 în toamnă, din cauza variantei Delta (indiene) care este deja prezentă pe teritoriul francez.