• Francezii se pot testa în farmacii fără rețetă
  • Crucea Roșie a instalat corturi la Paris pentru teste antigen
  • Spania folosește testul antigen din septembrie în secțiile de Urgență
  • U.E. a înregistrat 106.000 de decese începând din luna august

Franța începe să renunțe ușor, ușor la restricții. Iar acum își schimbă strategia de testare a populației. Autoritățile le oferă francezilor posibilitatea de a face teste antigen, pe baza asigurării de sănătate. Ideea le-a venit și oficialilor de la Madrid, care vor să introducă testele în farmacii.

În primul rând, este de menționat faptul că aceste teste rapide se pot face în farmacii și costul lor de 8 euro și 40 de eurocenți este acoperit de asigurarea de sănătate. Testele rapide antigen sunt folosite deja cu succes în aeroporturi, iar francezii pregătesc o campanie masivă în școli. Farmaciștii francezi primesc formare online ca să poata realiza testele antigen, iar rezultatele se obțin în 15 minute.

Planul este în mod clar să stopeze contăminarile cu Covid-19, iar testul antigen este acceptat acum și de Înalta Autoritate Sanitară pentru testarea celor care au avut contact cu un caz de Covid-19 și care până acum erau supuși testului PCR.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Ministerul spaniol al Sănătății analizează ideea de a permite testarea rapidă în farmacii, iar Madridul vrea să introducă cât mai repede testele antigen în 500 de farmacii. Persoanele care vor solicita testul antigen la farmacie trebuie să nu aibă simptome, iar Madridul vrea să transforme farmaciile în centre pentru testarea pe cartiere a localnicilor.

Până la aprobarea testelor antigen, mulți locuitori din nordul Spaniei trec zilnic frontierea în Franța ca să-și facă testul antigen în farmacii de acolo. Autoritățile știu că vaccinul nu va opri pandemia decât după ce gradul de imunizare va trece de 60%.

De asemenea, există temeri serioase cu privire la un al treilea val de Covid-19, care s-ar putea produce în urma Sărbătorilor de Crăciun. Iar proiecțiile experților prevăd că valul doi al pandemiei va produce mai multe decese decât cel din primăvară, dacă nu se rupe lanțul de transmitere a virusului. De aceea, testarea rapidă ne poate oferi avantajul decisiv în lupta cu virusul SARS-CoV-2, înainte să apară un nou val de îmbolnăviri.