După avizul Agenției Europene pentru Medicamente, Înalta Autoritate pentru Sănătate din Franţa a emis verdictul privind reluarea vaccinărilor cu produsul AstraZeneca, relatează Le Figaro.

Agenția Europeană pentru Medicamente a autorizat vaccinul de la AstraZeneca pentru toți cei peste 18 ani, dar autoritățile franceze l-au rezervat inițial pentru cei sub 65 de ani din cauza lipsei de dovezi privind eficacitatea acestuia la persoanele în vârstă. Apoi, utilizarea lui a fost lărgită fără limită de vârstă, având în vedere datele obținute în Scoția și Anglia.

Noul episod din aventurile vaccinului anti-Covid al AstraZeneca: Acum va fi recomandat doar pentru cei peste 55 de ani și „în așteptarea unor date suplimentare, HAS recomandă utilizarea vaccinurilor ARNm la persoanele eligibile pentru vaccinare cu vârsta mai mică de 55 de ani”, indică autoritatea sanitară într-un aviz emis vineri.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Acest aviz vine după cel al Agenției Europene pentru Medicamente, emis joi, în urma rapoartelor despre reacţiile adverse grave. Aproximativ cincisprezece țări europene, inclusiv Franța, au suspendat temporar vaccinarea cu AstraZeneca, timp în care reacţiile adverse au fost analizate. Acestea nu apăruseră în timpul studiilor clinice și, prin urmare, nu erau cunoscute când a fost emisă Autorizația de introducere pe piața europeană pe 29 ianuarie.