• FSB explică motivul pentru care protejează palatul de 1 miliard de euro.
  • Palatul din Gelendzhik, de 39 de ori mai mare decât Monaco, este construit și întreținut de pe urma veniturilor a două companii de stat.
  • Cele două companii de stat ar fi conduse de cei mai apropiați prieteni ai lui Putin.

Forțele de Securitate Ruse confirmă că păzesc palatul care i-ar aparține lui Vladimir Putin și că au impus restricția „No Fly Zone” pentru a proteja coasta Mării Negre de un spionaj NATO, scrie The Guardian.

Într-o declarație pentru trustul RBC, Serviciul Federal de Securitate susține că interdicția a fost stabilită printr-un ordin al Ministerului Transporturilor, în iulie 2020 din cauza „activității intense de culegere de informații de către un număr de state vecine, inclusiv state NATO”, având ca țintă un post de control la frontieră al FSB, care a fost pus în funcțiune în octombrie 2020.

Palatul din Gelendzhik, de 39 de ori mai mare decât Monaco, este construit și întreținut de pe urma veniturilor a două companii de stat – „Rosnefti” și „Transnefti”, conduse de cei mai apropiați prieteni ai lui Putin, potrivit anchetei publicată de Navalnîi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Navalnîi susține că proprietatea a costat 1,35 miliarde de dolari și a fost „cea mai mare mită din istorie”.

Pe de altă parte, în cadrul unei întâlniri cu studenți ruși, Vladimir Putin a declarat că palatul de malul Mării Negre din ancheta lui Navalnîi nu îi aparține nici lui, nici familiei.

Conacul este foarte luxos și ar dispune de o Grădină Botanică, o podgorie, un teren de hochei pe gheaţă, un cazinou, o sală de teatru, crame, saune, precum și o biserică.

Kremlinul susține că ar fi aflat cui aparține palatul, dar consideră că este inadecvat să se dezvăluie numele proprietarilor.