• Navalnîi a fost filat de serviciile secrete din Rusia înainte de presupusa otrăvire
  • Ofițerii FSB cunoșteau orice mișcare a politicianului, inclusiv cu cine vorbește și ce mănâncă în timpul călătoriei în Siberia
  • ”Amploarea supravegherii nu mă surprinde de loc, eram perfect conștienți de ea” a scris pe Twitter, purtătoarea de cuvânt al lui Navalnîi

Surse din domeniul securității spun că opozantul lui Putin, Aleksei Navalnîi, era urmărit îndeaproape de agenții FSB, potrivit unui raport al ziarului Moskovsky Komsomolets.

Citând oficiali din cadrul serviciilor de securitate, ziarul scrie că un raport FSB descrie detaliat orice mișcare făcută de Navalnîi înainte ca să i se facă rău, inclusiv cu cine a vorbit sau ce a mâncat.

Totodată, sursele susțin că, având în vedere faptul că Navalnîi era supravegheat, acesta putea fi otrăvit doar la aeroport sau în avion, se arată în raport. Pe lângă asta, ei spun că în timp ce îi urmăreau mișcările, nu au depistat contacte suspecte care ar putea avea legătură cu îmbolnăvirea sa.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ

”Amploarea supravegherii nu mă surprinde de loc, eram perfect conștienți de ea. Surprinzător este că „oficialii din securitate” nu s-au sfiit să o descrie”, a scris pe Twitter, purtătoarea sa de cuvânt Kira Yarmysh.

Navalnîi, un vechi oponent al președintelui rus Vladimir Putin, se află de mult timp în centrul atenției autorităților ruse. Acesta a fost arestat de mai multe ori pentru organizarea de mitinguri anti-Putin.

Sâmbătă, Aleksei Navalnîi a fost transportat în Germania, pentru a fi tratat de medicii de acolo, după o zi în care apropiații politicianului au spus că medicii ruși trag de timp pentru ca otrava din organism să nu fie depistată.