• Financial Times: NATO e pusă în pericol de rezultatul alegerilor prezidențiale din Statele Unite
  • Analistul Bogdan Nicolae contrazice articolul și spune că este mai degrabă vorba de un clickbait
  • Analistul îți spune cum ar putea afecta alegerile americane destinul NATO

Ziariștii de la Financial Times sunt de părere că NATO, cea mai mare coaliție militară din lume, e pusă în pericol de rezultatul alegerilor prezidențiale din Statele Unite.

Analistul Bogdan Nicolae îți spune care este problema Alianței Nord-Atlantice și cum ar putea afecta alegerile americane destinul NATO.

Bogdan Nicolae: „Oricare candidat va câștiga postul de președinte al Statelor Unite va întări NATO. Articolul din Financial Times este mai degrabă un clickbait. Ar fi cea mai mare victorie a Rusiei în timp de pace. Cred că este o iluzie a celor din Est să se aștepte ca un nou președinte, oricare ar fi el, să schimbe destinul alianței. Alianța Nord-Atlantică este coloana vertebrală a stabilității în Europa“.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Pare Germania pregătită să preia poziția la care ar renunța Statele Unite în cadrul NATO?

Bogdan Nicolae: „Nu este și nici nu cred că își dorește acest lucru. 70% din cheltuielile pentru Apărare ale alianței sunt suportate de SUA. Să ne închipuim ce ar însemna ca Germania, din buzunarul ei, care este ferecat cu foarte multe cusături să se cheltuiască o avere de asemenea mărime pentru securitatea membrilor alianței.“