• Compania Fujifilm a declarat vineri că vrea ca medicamentul său împotriva gripei, Avigan, să fie aprobat ca tratament pentru Covid-19
  • Avigan, cunoscut generic ca favipiravir, este aprobat în Japonia ca medicament antigripal de urgență
  • Solicitarea a venit în urma unui studiu care a arătat timpi de recuperare reduși la pacienții cu simptome ușoare.
  • Acțiunile din Fujifilm au crescut cu 3% la știri

Compania Fujifilm a declarat vineri că vrea ca medicamentul său împotriva gripei, Avigan, să fie aprobat ca tratament pentru Covid-19 – solicitare care vine în urma unui studiu care a arătat timpi de recuperare reduși la pacienții cu simptome ușoare, relatează Reuters.

Avigan, cunoscut generic ca Favipiravir, este aprobat în Japonia ca medicament antigripal de urgență. Este subiectul a cel puțin 16 studii clinice din întreaga lume, dar există îngrijorări cu privire la medicament, deoarece s-a demonstrat că provoacă malformații congenitale în studiile pe animale.

Guvernul a cerut companiei Fujifilm să tripleze stocurile naționale ale medicamentului – iar Fujifilm a declarat că a lucrat cu parteneri strategici pentru a îndeplini acest obiectiv și a răspunde cererilor altor țări de a furniza medicamentul.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Fujifilm și-a vândut drepturile globale asupra Avigan către laboratoarele din India Dr Reddy’s REDY.NS la începutul acestui an. Medicamentul a fost aprobat pentru tratarea COVID-19 în India și Rusia.

Luna trecută, Fujifilm a declarat că studiul în stadiu târziu pe 156 de pacienți cu COVID-19 din Japonia a arătat că cei tratați cu Avigan s-au îmbunătățit după 11,9 zile, comparativ cu 14,7 zile pentru un grup placebo.

Rezultatele studiului, realizat de filiala Fujifilm Toyama Chemical, s-au dovedit a fi semnificative statistic.