• A treia noapte consecutivă de atacuri semnalează o nouă tactică rusească.
  • Kievul spune că loviturile rusești eșuează.
  • Zeci de soldați ruși ar fi murit în explozia unei cazărmi.

Rusia a recunoscut luni că zeci de soldați ai săi au fost uciși într-una dintre cele mai mortale lovituri din războiul din Ucraina, atrăgând cereri din partea bloggerilor naționaliști ca comandanții să fie pedepsiți pentru că au adăpostit soldați lângă un depozit de muniție.

Ministerul rus al Apărării a declarat că 63 de soldați au murit în explozia incendiară care a distrus o cazarmă temporară într-o fostă școală profesională din Makiivka, orașul geamăn al capitalei regionale Donetsk, ocupată de Rusia. Acesta a declarat că locuința a fost lovită de patru rachete trase de lansatoare HIMARS de fabricație americană, susținând că două rachete au fost doborâte.

Kievul a declarat că bilanțul victimelor rusești este de ordinul sutelor, deși oficialii pro-ruși au calificat acest lucru drept o exagerare. Bloggerii militari ruși, mulți dintre ei cu sute de mii de adepți, au declarat că distrugerile uriașe au fost rezultatul depozitării muniției în aceeași clădire cu o cazarmă, în ciuda faptului că comandanții știau că se află în raza de acțiune a rachetelor ucrainene.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

Separat, Ucraina a declarat luni că a doborât toate cele 39 de drone pe care Rusia le-a lansat într-o a treia noapte consecutivă fără precedent de atacuri aeriene împotriva unor obiective civile din Kiev și alte orașe.
Oficialii ucraineni au declarat că succesul lor a dovedit că tactica Rusiei din ultimele luni de a face să plouă cu lovituri aeriene pentru a pune la pământ infrastructura energetică a Ucrainei este din ce în ce mai mult un eșec, în timp ce Kievul își consolidează apărarea aeriană.

Igor Girkin, un fost comandant al trupelor pro-ruse din estul Ucrainei, care a devenit unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri militari naționaliști ruși, a declarat că numărul morților se ridică la câteva sute, modificându-și ulterior postarea pentru a include și răniții în această cifră. Muniția fusese depozitată la fața locului, iar echipamentul militar rusesc de acolo era necamuflat, a spus el.