• Cinci tornade au fost confirmate în nordul Texasului începând de marți după-amiază.
  • Amenințarea de vreme severă a continuat și miercuri pentru Louisiana, Mississippi, Alabama și Florida Panhandle, potrivit Centrului de prognoză a furtunilor din Norman, Oklahoma.
  • Încă un rănit a fost raportat după ce un bărbat adult a fost transportat la un spital local.

O furtună de iarnă a traversat miercuri Statele Unite, aducând condiții asemănătoare viscolului, la câteva ore după ce tornadele s-au abătut asupra unor zone din Texas, Oklahoma și Louisiana, unde un copil a fost ucis, iar mama sa este în continuare dată dispărută.

Cinci tornade au fost confirmate în nordul Texasului începând de marți după-amiază, pe baza înregistrărilor video și a relatărilor martorilor oculari, dar este posibil să se fi produs o duzină, a raportat Serviciul Național de Meteorologie din Fort Worth, Texas.

Zeci de case și întreprinderi au fost avariate de linia de furtuni, iar mai multe persoane au fost rănite în suburbiile și în comitatele care se întind la nord de zona Dallas-Fort Worth. Peste 1.000 de zboruri spre și dinspre aeroporturile din zonă au fost întârziate, iar peste 100 au fost anulate, potrivit serviciului de monitorizare FlightAware.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Un băiat a fost găsit mort într-o zonă împădurită din Pecan Farms, unde locuința sa a fost distrusă marți, după ce o tornadă a lovit Four Forts, Louisiana, la aproximativ 16 kilometri de Shreveport, a anunțat într-o declarație șeriful din Caddo, Steve Prator.

Este într-adevăr o situație tristă, tristă”, a spus el. Eforturile de căutare a mamei copilului vor continua miercuri. Încă un rănit a fost raportat după ce un bărbat adult a fost transportat la un spital local. Nu se cunoaște amploarea rănilor.

Amenințarea de vreme severă a continuat și miercuri pentru Louisiana, Mississippi, Alabama și Florida Panhandle, potrivit Centrului de prognoză a furtunilor din Norman, Oklahoma.

Avertizările de viscol se întindeau din Montana până în vestul Nebraska și Colorado, iar Serviciul Național de Meteorologie a declarat că până la 61 de centimetri de zăpadă este posibil să ningă în unele zone din vestul Dakota de Sud și nord-vestul Nebraska. Vânturi de peste 80 km/h (50 mph) pe alocuri vor face imposibilă vizibilitatea în aer liber în Nebraska, au declarat oficialii.

În Grapevine, suburbie a orașului Dallas, purtătorul de cuvânt al poliției, Amanda McNew, a raportat marți cinci răniți confirmați. O posibilă tornadă a aruncat în aer acoperișul centrului de servicii al orașului o instalație municipală și a lăsat bucăți de acoperiș atârnând de liniile de electricitate, a declarat Trent Kelley, director adjunct al Grapevine Parks and Recreation.

În Colorado, toate drumurile au fost închise în cvadrantul de nord-est al statului. Vremea severă din regiunea de creștere a animalelor ar putea amenința, de asemenea, efectivele de animale. Vânturile extreme pot împinge vitele prin garduri atunci când acestea urmează direcția vijeliei, a declarat Jim Santomaso, un reprezentant din nord-est al Asociației Crescătorilor de vite din Colorado.

Dacă acest lucru se menține, a spus Santomaso, vitele ar putea fi duse la kilometri întregi. O avertizare de viscol a fost emisă pe coasta de nord a statului Minnesota, deoarece în unele zone se așteaptă până la 24 de centimetri de zăpadă și rafale de vânt de până la 40 de mile pe oră. Iar în sudul statului, vânturile cu rafale de până la 80 km/h (50 mph) au redus vizibilitatea.

Meteorologul Melissa Dye, de la Serviciul Național de Meteorologie din Twin Cities, a declarat că acesta este un eveniment de lungă durată, cu zăpadă, gheață și ploaie până vineri seara. Minnesota se aștepta la o acalmie miercuri, urmată de o a doua rundă de ninsori.