• G7 ia în considerare alte opţiuni pentru a opri Rusia „să profite de pe urma războiului său de agresiune şi pentru a reduce capacitatea ţării de a purta un război„.
  • Declaraţia a fost făcută marţi.
  • După cum spun miniștrii de externe, ei vor încerca să dezvolte soluții care să reducă veniturile rusești din hidrocarburi și să sprijine stabilitatea pe piețele energetice globale.

G7 ia în considerare „interzicerea” transportului de petrol rusesc la nivel global, dacă nu este comercializat la un preţ stabilit sau mai mic decât acesta, potrivit CNN.

G7 ia în considerare alte opţiuni pentru a opri Rusia „să profite de pe urma războiului său de agresiune şi pentru a reduce capacitatea ţării de a purta un război„, potrivit unei declaraţii a miniştrilor de externe ai forumului.

Declaraţia a fost făcută marţi. Aceste opţiuni ar putea include „o interdicţie completă a tuturor serviciilor care permit transportul de ţiţei şi produse petroliere ruseşti pe mare la nivel global„, cu excepţia cazului în care petrolul a fost cumpărat la un preţ stabilit sau un preţ mai mic, se arată în declaraţie.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Miniştrii de externe au declarat că Rusia foloseşte energia ca „un instrument de coerciţie geopolitică” şi au anunţat că vor colabora pentru a reduce cererea ţărilor G7 privind energia rusă, protejând în acelaşi timp grupurile vulnerabile faţă de impactul întreruperilor de aprovizionare şi al creşterii preţurilor.