Gabriela Firea a semnat petiţia „Acordul părinţilor pentru orele de educaţie sexuală este esenţial”

Firea, campanie electorală pe Facebook cu citate celebre din Sfântul Ioan Gură de Aur. Ce spun specialiștii în comunicare Sursă foto: EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Senatorul Gabriela Firea anunţă că a semnat petiţia „Acordul părinţilor pentru orele de educaţie sexuală este esenţial”. Parlamentarul PSD consideră că educaţia trebuie introdusă în şcoli doar cu acordul părinţilor.

Gabriela Firea susţine că în urmă cu şase ani a solicitat, tot în Senat, ca Educaţia sexuală să devină materie obligatorie în şcoli, ca măsură de prevenţie a sarcinilor precoce.

„Nu mi-am schimbat opinia. Suntem în continuare ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată de naşteri în rândul adolescentelor. Oare dacă aceste tinere ar fi aflat de la şcoală despre anumite riscuri nu ar fi putut evita sarcini nedorite? În acelaşi timp, sunt de părere că e nevoie de o implicare importantă a părinţilor. Trebuie să vorbească deschis copiilor, să abordeze şi aceste subiect tabu, mai delicat. De aceea, cred că părinţii trebuie să ştie înainte ce informaţii vor primi copiii lor, de la cine şi cum vor fi acestea prezentate. Ca şi în cazul orelor de religie, părinţii trebuie să-şi dea acordul”, a anunţat Gabriela Firea, pe Facebook.

Parlamentul României a aprobat, anul trecut, obligativitatea obţinerii acordului părinţilor, printr-o modificare a Legii 272/2004, privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. Preşedintele Iohannis a făcut contestaţie, dar Curtea Constituţională a respins demersul. În prezent, legea este din nou în Parlament.