• Rata de infectare în Municipiul București este de 3,02 la mia de locuitori.
  • Comitetul pentru Situații de Urgență urmează să constate situația și să aplice noi restricții.
  • Firea acuză prefectul Municipiului București că nu a convocat ședința pentru situații de urgență.
  • Ludovic Orban este convins că noile restricții vor intra în vigoare în municipiul București.

Bucureștiul a trecut de pragul de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori. Această rată de infectare înseamnă pentru tine noi restricții. Ele se aplică automat după ce situația va fi constatată de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Prefectul nu a convocat încă o ședință. Gheorghe Cojanu are 48 de ore la dispoziție pentru a face acest lucru, dar și-a atras criticile Gabrielei Firea, primarul în funcție al Capitalei. Premierul însă este convins că măsurile vor intra în vigoare foarte curând.

„Nici până în acest moment prefectul numit de Guvern nu ne-a convocat într-o ședință pentru situații de urgență. Noi nu avem cum să forțăm o întrunire a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, de asemenea subliniez că acesta se poate desfășura online ca și până acum, deci nu presupune prezență fizică, am înțeles că domnul prefect este în concediu. În ceea ce ne privește ca municipalitate, Primăria Capitalei am făcut ceea ce ținea de noi ca responsabilitate”, a afirmat Gabriela Firea, primarul în funcție al Capitalei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Prefectul Bucreștiului va convoca reuniunea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, va constata depășirea pragului de 3 la mie și luarea măsurilor care sunt stabilite. În primul rând obligativitatea portului măștii în toate spațiile deschise, alături de spațiile închise. Suspendarea cursurilor școlare și organizarea cursurilor orelor în system online, în toate școlile. Trei, suspendarea activităților în teatre, cinematografe, restaurante, cafenele, în spații închise”, a reacționat premierul Ludovic Orban.