Gabriela Firea: Consumul de droguri în rândul tinerilor nu mai este doar un scenariu de film

SURSA FOTO: Facebook
  • „Consumul de droguri în rândul tinerilor, chiar a adolescenţilor, nu mai este doar un scenariu de film, ci o manifestare sumbră a realităţii.”
  • „Chiar şi în România, cifrele oficiale sunt înspăimântătoare: 1,2 milioane de consumatori ocazionali”, a scris luni pe Facebook Gabriela Firea.”
  • Ea susţine că statisticile naţionale nu trebuie neglijate şi că peste 16% dintre tineri care au încercat măcar o dată droguri sau chiar le consumă ocazional.

Ministrul Familiei Gabriela Firea susţine că cifrele oficiale ale consumului de droguri în România sunt îngrijorătoare: 1,2 milioane de consumatori ocazionali.

„Consumul de droguri în rândul tinerilor, chiar a adolescenţilor, nu mai este doar un scenariu de film, ci o manifestare sumbră a realităţii. Chiar şi în România, cifrele oficiale sunt înspăimântătoare: 1,2 milioane de consumatori ocazionali”, a scris luni pe Facebook Gabriela Firea.

Ea susţine că statisticile naţionale nu trebuie neglijate şi că peste 16% dintre tineri care au încercat măcar o dată droguri sau chiar le consumă ocazional. În Capitală, cifrele sunt şi mai rele: unul din patru bucureşteni între 12 şi 65 de ani a încercat măcar o dată substanţe interzise.

„Trebuie să-i facem pe tineri să înţeleagă riscurile la care se expun şi cum li se poate schimba viaţa pentru totdeauna. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse este un partener în această luptă. Ne implicăm în campaniile naţionale antidrog destinate copiilor, tinerilor, dar şi familiilor acestora”, mai arată Gabriela Firea.

Ministrul Familiei s-a întâlnit luni cu Gigel Lazăr, preşedintele Federaţiei Neguvernamentale Antidrog.