• Gabriela Firea critică dur Guvernul după decizia de a micșora bugetul Ministerului Sănătății
  • Potrivit acesteia, Senatoarea a făcut calcule și a ajuns la concluzia că banii eliminați din buget ar fi putut fi folosiți la vaccinarea tuturor românilor
  • Gabriela Firea: „Decizia de a tăia bugetul Sănătății este criminală pentru că vine după 7 incendii în spitale

Senatoarea Gabriela Firea critică dur Guvernul după decizia de a micșora bugetul Ministerului Sănătății. Reprezentanta PSD vorbește despre o hotărâre criminală luată în condițiile în care zeci de români au murit în urma unor incendii din spitale.

Gabriela Firea: Banii eliminați din buget ar fi putut fi folosiți la vaccinarea tuturor românilor

Gabriela Firea critică pe Facebook decizia guvernanților de a micșora bugetul Sănătății. Senatoarea a făcut calcule și a ajuns la concluzia că banii eliminați din buget ar fi putut fi folosiți la vaccinarea tuturor românilor.

Au spus că nu este prioritară sănătatea, prin vocea lui Cîțu, și s-au ținut de cuvânt. Spre stupefacția tuturor, chiar și a celor care i-au votat. Cea mai cinică și durā decizie a guvernanților este tăierea bugetului Sănătății cu circa 11%. Se taie și de la Ministerul Sănătății și de la Casa de Asigurări de Sănătate. În total -2,6 miliarde lei, bani care ar fi ajuns pentru a imuniza de două ori toată populația României cu vaccinurile disponibile la prețurile din prezent”, a scris senatoarea pe rețeaua de socializare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Gabriela Firea: „Decizia de a tăia bugetul Sănătății este criminală”

În plus, Gabriela Firea susține că decizia este criminală în condițiile în care numeroși români mor în spitale.

Decizia de a tăia bugetul Sănătății este criminală pentru că vine după 7 incendii în spitale în care au murit arși de vii peste 30 de pacienți, începând de la tragedia de la Piatra Neamț, până în prezent. Rapoartele întocmite după acel incendiu arată că sunt foarte multe spitale in România care sunt vulnerabile la incendii și ar fi avut nevoie de bani în plus, nu în minus, pentru a-și remedia problemele”, a precizat Firea.